A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

ПРИЙНЯТО ПРОГРАМУ ПОВОДЖЕННЯ З СОБАКАМИ ТА КОТАМИ, РЕГУЛЮВАННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН НА ТЕРИТОРІЇ БЕРЕЗНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 17.06.2022 10:18
Кількість переглядів: 618

 

 

Ситуація з великою кількістю безпритульних тварин, яка протягом попередніх років склалася у Березнівській міській територіальній громаді та в місті Березне зокрема, призводить до значного негативного впливу як на мешканців міста і громади, так і на самих безпритульних тварин.

Безпритульні тварини розповсюджують хвороби, які є небезпечними для життя та здоров’я людей, проявляють агресію, порушують спокій громадян, знижують рівень безпеки та комфорту проживання громадян, погіршують санітарний стан та естетичний вигляд населених пунктів, спричиняють дорожньо-транспортні пригоди на дорогах. З іншого боку, перебування тварин на вулицях провокує жорстоке поводження з боку людини, тварини зазнають травм при сутичках із собі подібними, страждають від хвороб та недостатнього харчування.

Враховуючи вищевикладене, рішенням виконавчого комітету Березнівської міської ради від 17.06.2022 № 141 затверджено Програму поводження з собаками та котами, регулювання чисельності безпритульних тварин на території Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області на 2022-2024 роки.

Програму розроблено з метою захисту тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними, укріплення моральності й гуманності жителів громади.

У зв’язку із ситуацією, що склалась через збільшення кількості нападів на мешканців громади з боку безпритульних собак, необхідно активізувати роботу, спрямовану на регулювання їх чисельності.

Відносно безпритульних собак доцільно використовувати методику ВСП (відлов-стерилізація-повернення) в комплексі з заходами, направленими на запобігання розмноженню та знаходженню на вулицях населених пунктів міської ради агресивних, небезпечних тварин.

Також з міського бюджету Березнівської міської територіальної громади виділено 20 тисяч гривень для проведення стерилізації безпритульних тварин на території Березнівської міської ради.

 

 

 

Які правила утримання домашніх та бродячих тварин пропонують тернополяни  (опитування) : 12:07:2019 - 20 хвилин Тернопіль

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь