A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Інформація щодо податкового боргу

Дата: 21.09.2021 12:29
Кількість переглядів: 774

 

 

      Згідно інформації, яка надійшла до Березнівської міської ради, на території нашої ОТГ велика кількість жителів громади станом на 28.08.2021, які мають борг перед місцевим бюджетом зі сплати деяких видів податків на загальну суму 2 382 794,00 грн., а саме:

пп

Бюджетна класифікація виду податку

Кількість боржників

Сума заборгованості, грн

1

Орендна плата за землю з фізичних осіб

19

213 389,80

2

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості

189

165 124,24

3

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості

69

1 468 783,00

4

Земельний податок з фізичних осіб

4348

535 496,30

5

Всього

4625

2 382 793,34

 

Найбільша сума заборгованості за майно, відмінне від земельної ділянки, не сплачена фізичною особою, яка є власником об'єктів нежитлової нерухомості, та становить 366 714,27 грн.

Із 4367 осіб, що мають заборгованість по сплаті земельному податку та орендній платі за землю у 48 осіб податковий борг становить більше 1000 грн.

У зв’язку з цим Березнівська міська рада нагадує землевласникам та землекористувачам податкове та земельне законодавство України:

Фізичні особи - власники і землекористувачі сплачують земельний податок з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Це передбачено статтею 287 Податкового кодексу України.

Нарахування фізичним особам податку проводиться фахівцями територіальних органів Державної податкової служби, які вручають платникам до 1 липня поточного року податкове повідомлення - рішення з вказівкою суми земельного податку.

Якщо громадянин не отримав повідомлення у зв'язку з тим, що не проживає за адресою володіння, або користування земельною ділянкою, або по якій-небудь іншій причині, йому необхідно самостійно звернутися до Центру обслуговування платників податків територіального органу Державної податкової служби України.

Нагадуємо, що останній день для сплати земельного податку фізичними особами - 29 серпня.

Водночас, систематична несплата (два і більше несплачених по строку платежів) земельного податку та/або орендної плати за землю є підставою для вилучення органами місцевого самоврядування земельної ділянки без згоди землекористувача (ст. 141 Земельного кодексу України).

Також Березнівська міська рада повідомляє, що у разі несплати податкового боргу по зазначеним вище податкам списки боржників будуть опубліковані на сайті громади, засобах масової інформації та соціальних мережах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь