Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Викладач та студенти з НУВГП розробили сайт для переселенців

Дата: 02.05.2022 16:07
Кількість переглядів: 741

 

 

На ресурсі зібрали і об’єднали найнеобхіднішу інформацію для людей, які тікали від війни і приїхали у незнайоме місце. Так, тут є такі рубрики: житло, реєстрація, робота, гуманітарна допомога (продукти та одяг), психологічна допомога, медична допомога, освіта/навчання, укриття, екстрені виклики, таксі. При цьому обов’язково зазначені адреси, телефони, маршрути доїзду, корисні посилання та інше. Інформація періодично доповнюватиметься.

Сайт має назву «Дорожня карта переселенця». Його розробкою займалися студенти-першокурсники освітньої програми «Управління інформаційними комунікаціями» під керівництвом викладача – доцента, кандидата технічних наук кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності НУВГП Віктора Корбутяка. Над проєктом працював і програміст-волонтер. А консультували розробників переселенці.

«Така ідея виникла після спілкування з людьми, які змушені були тікати від війни, - пояснив Віктор Корбутяк. – Коли я волонтерив і підвозив переселенців, то люди ділилися, що насправді їм складно зорієнтуватися в незнайомому місті. Для них буває проблемою, наприклад, дістатися до ЦНАПу, бо вони не знають, де це, а ще складно познаходити потрібні номери телефонів, прокласти маршрути, отримати гуманітарну допомогу. Тому й захотілося зібрати всю цю інформацію в одному місці, на одному ресурсі. Запропонував студентам на добровільних умовах взяти участь у проєкті, підключив програміста. Під час роботи ми радилися з переселенцями».

За три тижні продукт був готовий. До речі, люди, які вже скористалися сайтом, передають вітання і подяки студентам. Кажуть, що їх проєкт допомагає.

Водночас Віктор Корбутяк переконує, що, за потреби, рубрики доповнюватимуться.

Зайти на сайт можна за посиланням: https://andrykk.github.io/help/

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь