A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Виявлення колаборантів – НАЗК розробило Методичні рекомендації щодо роботи з виявлення фактів колабораційної діяльності

Дата: 13.06.2022 12:51
Кількість переглядів: 538

 

У забезпеченні основ національної безпеки в умовах військової агресії російської федерації проти України важливу роль відіграє ефективне запобігання та протидія колабораційній діяльності, кримінальну відповідальність за здійснення якої передбачено Законом України від 03.03.2022 № 2108-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність».

З моменту вторгнення рф на територію України органам виконавчої влади, їх територіальним органам (за наявності) та органам місцевого самоврядування необхідно зосередити зусилля в напрямку виявлення колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності.

З метою сприяння такій діяльності Національне агентство з питань запобігання корупції розробило Методичні рекомендації щодо роботи з виявлення фактів колабораційної діяльності.

Контроль за належним здійсненням уповноваженими особами з питань запобігання корупції такої діяльності покладається на керівників відповідних органів.

Окрім того, Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу, що відповідно до п. 52 ч. 1 ст. 12 Закону України «Про запобігання корупції» організація роботи із запобігання і виявлення корупції, зокрема, в державних органах та органах місцевого самоврядування є предметом  перевірок, які здійснюються НАЗК. Відповідальність за організацію такої роботи покладається на керівника відповідного органу.

На Вишгородщині місцевий колаборант підгодовував та одягав окупантів -  Новини Києва | Big Kyiv

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь