A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Реєстрація права власності на об’єкти нерухомого майна, що були побудовані до 05 серпня 1992 року

Дата: 28.06.2022 09:29
Кількість переглядів: 227

 

 

 

Враховуючи неодноразові звернення громадян щодо здійснення державної реєстрації права власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що були закінчені будівництвом до 05 серпня 1992 року Центр надання адміністративних послуг Березнівської міської ради інформує.

Державна реєстрація права власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, що були закінчені будівництвом до 05 серпня 1992 року та розташовані на територіях сільських, селищних, міських рад, якими відповідно до законодавства здійснювалося ведення погосподарського обліку, може проводитися на підставі документів, передбачених Законом України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

Для проведення такої реєстрації подаються:

      1. виписка із погосподарської книги, надана виконавчим органом сільської ради, селищної, міської ради або відповідною архівною установою;
      2. відомості про технічну інвентаризацію (проведення технічної інвентаризації щодо зазначених об’єктів нерухомості є необов’язковим у випадку коли виписка із погосподарської книги містить відомості про таку  технічну інвентаризацію);
      3. документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку під таким об’єктом, крім випадку, коли таке речове право зареєстровано в Державному реєстрі прав.                    

Для здійснення державної реєстрації прав власності на зазначені об’єкти документом, що посвідчує речові права на земельну ділянку під таким об’єктом, може також вважатися рішення відповідної ради про передачу (надання) земельної ділянки в користування або власність.

Враховуючи вищенаведене повідомляємо, що довідка чи витяг з поземельної книги не є документом, що посвідчує речове право, крім випадків коли дані документи містять інформацію про рішення відповідної ради про передачу (надання) земельної ділянки в користування або власність.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь