A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 22.07.2022 14:20
Кількість переглядів: 509

 

ПІДПРИЄМСТВА РІВНЕНЩИНИ СПЛАТИЛИ 275 МЛН ГРН

ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК

Упродовж першого півріччя 2022 року суб’єкти господарювання Рівненської області сплатили до зведеного бюджету України 275 млн грн податку на прибуток підприємств, що на 23,8 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року. Відповідно до державного бюджету надійшло 248,5 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці з початку року отримали 26,56 млн гривень.

«В ході адаптації підприємництва до діяльності в умовах воєнного часу, важливо забезпечити рівні конкурентні можливості для легального бізнесу, який наповнює бюджет.  Адже зберегти прибутковість підприємствам надзвичайно складно. Втім, своїм відповідальним ставленням кожен платник податків, робить вагомий вклад у фінансову стабільність нашої держави, що дає можливість забезпечувати обороноздатність країни», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий В податковій службі області нагадують, що 15 березня 2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 10 лютого 2022 року № 58, яким внесено зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897. Тобто, декларація з податку на прибуток за оновленою формою (з урахуванням змін внесених Наказом № 58) подається, починаючи зі звітного періоду – півріччя 2022 року.

ЧИ МАЄ ПРАВО БАТЬКО (МАТИ) НА ВІДШКОДУВАННЯ ГРОШЕЙ ЗА НАВЧАННЯ

ДИТИНИ У ВІТЧИЗНЯНИХ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ,ЯКИЙ ФАКТИЧНО ЗДІЙСНИВ ОПЛАТУ ЗА ЇЇ

НАВЧАННЯ, ЯКЩО ДОГОВІР НА ОПЛАТУ ОФОРМЛЕНИЙ НА ІМ’Я ДИТИНИ

Відповідно до п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. Податківці зазначають, що членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення для цілей розд. IV Кодексу вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені (п.п. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 Кодексу). До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Кодексу). Таким чином, нормами Кодексу визначено, що право на податкову знижку за витратами, понесеними у звітному (податковому) році на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, виникає у платника податків, у якого сплата фактично підтверджена відповідними розрахунковими документами (квитанції, касові ордери, чеки тощо), в яких зазначено, що платіж за навчання здійснено безпосередньо особою, яка звертається за податковою знижкою, та копією договору, що ідентифікує заклад освіти – надавача послуг і здобувача освіти – отримувача послуг (його законного представника). При цьому у договорі про навчання повинно бути зазначено прізвище, ім’я та по батькові особи, яка буде безпосередньо навчатися (дитини).

ШАХРАЇ ЗНОВУ НАМАГАЮТЬСЯ ОШУКАТИ РІВНЕНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ!!!

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє про повторні шахрайські дії, які продовжують вчиняти  невстановлені особи з різних номерів мобільних телефонів.

Так, суб’єкти господарювання, які зареєстровані в Рівненській області, повідомляють, що на їхні телефони надходять дзвінки з мобільного номера 0683069276 від невстановленої  особи із різними неправомірними пропозиціями перерахувати кошти на  їх рахунок. Невстановлені особи  можуть представлятися посадовими особами ГУ ДПС у Рівненській області.

Наголошуємо, подібні схеми - це один із способів незаконної наживи на довірливих громадянах та підприємцях. Просимо бути уважними до таких пропозицій, та у разі надходження подібних дзвінків з метою висування незаконних вимог слід одразу повідомляти про це правоохоронні органи за номером телефону 102.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь