A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У конкурсі на кращу книгу Рівненщини номінували письменників Березнівської громади

Дата: 26.07.2022 08:53
Кількість переглядів: 197

 

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці 20 липня цього року нагородили переможців дванадцятого обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини 2022». 

Мета конкурсу «Краща книга Рівненщини» - виявляти кращі видання місцевих авторів та водночас виховувати культуру читання й любові до книги серед дітей і молоді. Свого часу цей конкурс заснувало Рівненське обласне відділення Української Бібліотечної Асоціації, за підтримки управління культури і туризму обласної державної адміністрації, обласних бібліотек, творчих спілок.

Впродовж року для визначення книг-номінантів Конкурсу було опитано та проанкетовано понад 10 тисяч осіб читацької аудиторії, серед яких - діти, учнівська молодь, інтелігенція, прихильники читання та бібліотек. Відбір конкурсних видань тривав з 1 вересня 2021 року до 1 лютого 2022 року.

Переможців конкурсу в 10 номінаціях визначало авторитетне журі, до якого входять науковці, письменники, художники, відомі громадські та культурні діячі краю. На заключному етапі було відібрано 701 книгу, серед яких члени журі конкурсу визначили кращі видання.

У номінації «Краще прозове видання» перемогу здобула книга малої прози (повістини, оповідання, окрушини, силуети)  нашого земляка письменика Бориса Боровця «Завія».

У рамках заходу відбулося нагородження рівненських письменників додатковими відзнаками.

Від Рівненського обласного об'єднання Всеукраїнське товариство "ПРОСВІТА" ім.Тараса Шевченка відзначено книгу авторки з міста Березне Тетяни Марцинюк - «Забери мене в літо своє».

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь