A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 05.08.2022 14:45
Кількість переглядів: 288

 

 

Рівненщина: приріст надходжень податку на прибуток від підприємств, у статутному капіталі яких є частка держави, склав понад 20 млн гривень

Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за сім місяців 2022 року державні унітарні підприємства та їх об'єднання, а також господарські товариства у статутних капіталах яких є частка держави, сплатили до зведеного бюджету 43,4 млн грн частини чистого прибутку, що на 20,2 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

Нагадуємо, що  податковими (звітними) періодами для державних унітарних підприємств та їх об'єднань (які є платниками частини чистого прибутку (доходу)) є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Термін подання такими платниками до контролюючих органів Розрахунку, який розраховується наростаючим підсумком за календарні квартал, півріччя, три квартали – 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду та Розрахунку, який розраховується наростаючим підсумком за рік – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року відповідно до п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України.

Для господарських товариств з державною часткою у статутному капіталі податковим (звітним) періодом є календарний рік (незалежно від того, чи є вони платниками дивідендів на державну частку або частини чистого прибутку (доходу)) з поданням Розрахунку до 01 липня року, що настає за звітним згідно п.п. 49.18.7 п. 49.18 ст. 49 ПКУ та абзацу четвертого п. 49.19 ст. 49 ПКУ. 

 

Податкова амністія: як декларанту розрахувати базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо  майна, цінних паперів, процентів, інших активів?


 Для декларування щодо нерухомого, рухомого майна, корпоративних прав, цінних паперів, права на отримання дивідендів, процентів інших активів фізичної особи  база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначається, зокрема, але не виключно, як:
      витрати декларанта на придбання (набуття) об'єкта декларування;
      вартість, що визначається на підставі оцінки майна та майнових прав, фінансових інструментів, інших активів. Оцінка щодо об'єкта декларування проводиться відповідно до законодавства країни, де знаходиться такий актив. Вартість активів, визначена в іноземній валюті, відображається в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації у гривні за офіційним курсом національної валюти, встановленим Національним банком України (далі – НБУ) станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;
      номінальна вартість прав грошової вимоги;
      вартість придбання або біржова вартість, дійсна станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, корпоративних прав (акцій), які допущені до біржових торгів;
      вартість активу у вигляді дорогоцінних металів, що визначається у перерахунку ваги до закупівельної ціни на дорогоцінні метали, визначеної НБУ станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;
      витрати на придбання (набуття) декларантом цінних паперів та інших фінансових інструментів, що не допущені до біржових торгів, та часток (паїв) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юридичної особи, інших корпоративних прав або номінальна вартість таких активів, зазначена у відповідних документах.
      За власним бажанням декларанта для рухомого майна (крім дорогоцінних металів, транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, витворів мистецтва, дорогоцінного каміння (у тому числі органогенного утворення) та виробів з них) базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування може бути самостійно визначена декларантом вартість об'єктів декларування, які знаходяться (зареєстровані) на території України.
 

Питання легалізації  найманої праці, в умовах воєнного стану, не втрачає своєї актуальності.

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що кожен роботодавець – фізична чи юридична особа мають дотримуватись норм трудового законодавства та пам'ятати, що  у відносинах працівник – роботодавець завжди укладається трудовий договір. Цивільно-правова угода про надання послуг укладається в разі співпраці з незалежним підрядником або особою, яка забезпечує себе роботою самостійно, тобто займається підприємництвом, бізнесом.

Як правило, особа є працівником, якщо:

ви призначаєте її на посаду з певними обов'язками, визначаєте режим роботи та робочий час;

ви контролюєте, як, коли і де вона виконує роботу;

ви сплачуєте фіксовану погодинну, щотижневу або місячну зарплату;

ви платите за процес праці, а не за її результат;

ви надаєте матеріали та обладнання для виконання роботи;

ви надаєте вихідні дні та оплачувані відпустки тощо.

Трудовий договір може бути: безстроковим; на визначений строк; на час виконання певної роботи.

Після укладення трудового договору роботодавець має видати наказ або розпорядження про прийняття працівника на роботу і повідомити Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу.

Пам'ятайте:

повідомлення подається до початку роботи працівника за затвердженою формою;

це робить власник бізнесу, уповноважена ним особа або фізична особа за місцем їхнього обліку як платників Єдиного соціального внеску;

повідомлення можна подати у електронній або паперовій (якщо не більше п'яти працівників) формі;

надану інформацію вносять до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб.

В цей складний для України час, через несплату податків та єдиного соціального внеску втрачає держава, а отже, і кожен її громадянин.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь