A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 16.08.2022 10:26
Кількість переглядів: 173

 

 

 

Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 270 млн грн земельного податку та орендної плати

 

Упродовж січня-липня  2022 року до місцевих бюджетів Рівненської області надійшло 276,5 млн грн земельного податку та орендної плати.

Зокрема, юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів  Рівненщини 250,7 млн грн, а фізичні особи – 25,8 млн грн плати за землю.

Оскільки земельний податок належить до бюджетоутворюючих платежів, у податковій службі Рівненщини звертаються з проханням до власників землі сплатити заборговану за минулі роки плату за землю.

Також, задля уникнення накопичення податкових боргів, податківці рекомендують власникам майна провести звірку щодо заборгованості зі сплати майнових податків.

Зокрема, інформацію щодо нарахованих податкових зобов'язань можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Для спілкування з фахівцем Центру обслуговування платників та для якісної звірки власникам майна варто при собі мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.  

В умовах воєнного стану внесок кожного платника податків – надзвичайно важливий для бюджетної стабільності громад. Тому у податковій службі просять громадян, власників майна, своєчасно сплачувати належні податки.

 

Пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлені п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України, яким передбачено зменшення бази оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку:

а) для квартири / квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку / будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку / будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Сільські, селищні, міські ради мають право встановлювати пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується на відповідній території, з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, громадських об'єднань, благодійних організацій, релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь