A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 27.09.2022 14:30
Кількість переглядів: 240

 

 

Лісові ресурси Рівненщини поповнили бюджет держави на майже 87 мільйонів гривень

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за вісім місяців поточного року платниками рентної плати за використання лісових ресурсів Рівненщини до зведеного бюджету сплачено 86,9 млн гривень.  Зокрема, лісокористувачі області поповнили місцеву скарбницю на 60,6   млн грн  та 26,3 млн грн надійшло до державного бюджету. 

Нагадаємо, що згідно зі ст. 256.2.1. - 256.2.4. Податкового кодексу України, об'єктом оподаткування рентною платою є не тільки деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування, але й деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю у зв'язку з будівництвом шляхів, трубопроводів тощо. До цього переліку відносяться і другорядні лісові матеріали, зокрема, заготівля живиці, кори, пнів та інших лісових матеріалів та побічні лісові користування, як заготівля дикорослих плодів, грибів, ягід, лікарських рослин, збирання лісової підстилки та заготівля очерету.

 

Накопичення податкового боргу до місцевих бюджетів впливає на фінансову спроможність громад Рівненщини

 В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що суб'єкти господарювання та платники - фізичні особи заборгували до місцевих бюджетів Рівненщини 119,4 мільйонів гривень податкових платежів. Із загальної суми заборгованості 43,6 мільйонів гривень – це несплачені майнові податки.

Вкотре звертаємо увагу платників податків, що недонадходження податків до місцевих бюджетів, накопичення боргу впливає як на  стабільність фінансової спроможності громад, на подальше фінансування їх програм соціально-економічного розвитку, так і  на імідж самого платника. Несплата заборгованих платежів, в свою чергу, тягне за собою нарахування пені та штрафних санкцій. До боржників застосовуються як застережні заходи, так і заходи примусового характеру.

Враховуючи виклики, які сьогодні ставляться перед державою в умовах воєнного стану, податківці Рівненщини звертаються до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу, з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити сплату податкових зобов'язань.

 

З 1 жовтня збільшується розмір єдиного соціального внеску

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що  з 1 жовтня 2022 року сума  єдиного внеску, яку потрібно сплачувати підприємцям за себе та роботодавцям за найманих працівників.

З 1 жовтня 2022 року згідно з Держбюджетом на 2022 рік збільшується розмір мінімальної зарплати. Він становитиме:

- у місячному розмірі - 6700 грн (на 200 грн більше ніж було встановлено з 1 січня - 6500 грн);

- у погодинному розмірі - 40,46 грн (на 1 грн і 20 копійок більше, ніж було з  1 січня 2022 року - 39,26 грн).

Отже, із 1 жовтня 2022 року збільшаться:

- мінімальний страховий внесок з ЄВ, який потрібно сплачувати за основних працівників, - 1474 грн.

- максимальна база для нарахування ЄВ - 100500 грн.

- ЄВ для ФОПів-єдинників, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, у розрахунку на місяць - 1474 грн.

При цьому ФОПи-єдинники та ФОП на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства звільняються від сплати ЄВ за себе з 1 березня 2022 року до припинення війни, а також протягом наступних 12 місяців. Однак це право не позбавляє права платників добровільно сплачувати ЄВ за себе та зазначати суми такого ЄВ в декларації з метою отримання страхового стажу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь