A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 07.11.2022 15:13
Кількість переглядів: 89

 

 

Платники податків Рівненщини перерахували до місцевого бюджету 7 мільярдів гривень

За результатами діяльності впродовж січня – жовтня 2022 року платники податків Рівненщини сплатили до місцевого бюджету 6 млрд 976 млн гривень. Ця сума перевищує надходження десяти місяців минулого року  на 1,4 млрд гривень.

У розрізі надходжень найбільші суми до скарбниць громад було перераховано з таких платежів, як:  податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, податку на нерухоме майно.

Зокрема, платники перерахували 5,4 млрд грн податку на доходи з фізичних осіб, що на  1,3 млрд грн більше, ніж минулого року. Представники малого бізнесу сплатили 743 млн грн єдиного податку, а це на 40 млн грн більше, ніж за десять місяців 2021 року. Надходження від земельного податку склали 425 млн гривень, що перевищило надходження  минулого року на 6 млн гривень.

Висловлюємо щиру вдячність керівникам підприємств, установ та організацій, приватним підприємцям, які в період війни  забезпечують належну сплату податкових платежів. Саме завдяки відповідальній сплаті податків і зборів тримається фінансова оборона України.

 

В яких випадках працівник, який є студентом, має право на підвищену податкову соціальну пільгу

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п.п. 169.1.3 п. 169.1 ст. 169 розд. IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ), з урахуванням норм абзацу першого п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ студент має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150 відс. суми пільги, яка визначена п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ.

Разом з тим, п.п. 169.2.3 п. 169.2 ст. 169 ПКУ передбачено, що податкова соціальна пільга не може бути застосована до заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад'юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету.

Враховуючи викладене, якщо студент отримує стипендію з бюджету, то податкова соціальна пільга до заробітної плати такого платника податку не застосовується.

Разом з тим, якщо студент не отримує дохід у вигляді стипендії або отримує стипендію, яка виплачується не з бюджету, то він має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150 відс. суми пільги, яка визначена п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ.

 

До уваги платників: працюють «гарячі лінії» з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН

Звертаємо увагу платників податків, що з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних можна звертатись як на податкові платформи, так і на телефонні «гарячі лінії», які функціонують у територіальних органах ДПС.

Головне управління ДПС у Рівненській області
(також для платників Харківської області)

(0362) 692597
(0362) 692524

 

Для отримання інформаційно-довідкових послуг із зазначених питань звертайтесь до Контакт-центру ДПС за тел.: 0-800-501-007 (обрати напрямок «9»).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь