A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 08.12.2022 14:01
Кількість переглядів: 103

 

Роботодавці Рівненщини перерахували понад 8,5 мільярдів гривень єдиного внеску

За січень-листопад 2022 року роботодавці Рівненщини перерахували до бюджету 8 млрд 542 млн грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

Зокрема, посадовець зауважила, що проти аналогічного періоду минулого року надходження єдиного внеску зросли на майже 2 млрд 464 млн  грн з приростом у 40,5 відсотка.

За словами Зої Хоній під час воєнного стану сумлінні платники області тримають економічний фронт, сплачуючи податки та розуміючи, що це не лише внесок в економіку України, а й забезпечення  якнайшвидшої перемоги над ворогом.

 

Витрати, які включаються до податкової знижки

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що Податковим кодексом України визначено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, зокрема:

- за навчання закладам освіти за себе або членів сім'ї першого ступеня споріднення;

- проценти за іпотечним житловим кредитом;

- суму страхових внесків, премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський депозитний рахунок, на пенсійні вклади за себе або членів своєї сім'ї;

- на будівництво (придбання) доступного житла;

- оплату вартості державних послуг, пов'язаних з всиновленням дитини;

- переобладнання транспортного засобу;

- допоміжні репродуктивні технології та ін.

Звертаємо увагу, що скористатись правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2021 році, можна до 31 грудня 2022 року.

Більше про податкову знижку - за посиланням:

https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/podatkova-znijka-dlya-fizichnih-osib/ .

 

Платники єдиного податку ІІ - ІV групи зобов'язані застосовувати РРО та/або ПРРО у випадку здійснення розрахункових операцій

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що згідно ст. 296 Податкового кодексу України РРО чи ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку 1 групи. Також не зобов'язані застосовувати РРО суб'єкти господарювання, які отримають кошти виключно на поточний рахунок за реквізитами IBAN.

Фізичні особи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку ІІ - ІV групи, зобов'язані застосовувати РРО та/або ПРРО у випадку здійснення розрахункових операцій, які визначено Законом України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Згідно Закону №265  розрахункова операція – це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь