A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Щодо необхідності використання пішоходами світлоповертальних елементів

Дата: 24.01.2023 15:50
Кількість переглядів: 136

 

 

Права та обов’язки пішоходів регулюються Правилами дорожнього руху, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306.

11 листопада 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1105 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року №1306» щодо використання пішоходами світлоповертальних елементів.

Зазначеною постановою внесено зміни у пункт 4.4 Правил дорожнього руху України щодо використання пішоходами світлоповертальних елементів. Запровадження норми в новій редакції має підвищити рівень безпеки, оскільки наявність світлоповертальних елементів на одязі пішоходів дає змогу зменшити смертність на дорогах у 6-8 разів.

У темну пору доби всі пішоходи повинні виділити себе за допомогою світлоповертальних елементів на одязі. Водії бачать лише одну частину дороги, яка освітлена фарами автомобіля, тому раптова поява пішохода у темному вбранні чи велосипедиста без спеціальних приладів може завершитися трагедією.

Тому пішоходам необхідно використовувати світлоповертальні елементи, зокрема: стрічку, наклейку, жилет та інші аналогічні елементи або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

Світлоповертальні елементи необхідно використовувати для своєчасного виявлення пішоходів іншими учасниками дорожнього руху. Людину, яка використовує світлоповертальні елементи, буде видно на відстані 130-150 метрів, тоді як у темному одязі її видно лише на відстані 25-30 метрів.

Отже, не варто нехтувати власною безпекою, а особливо у темну пору доби. Необхідно кожному подбати про недопущення негативних наслідків не тільки для себе та своєї родини, а й для інших учасників дорожнього руху. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь