A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Березнівщину з робочим візитом відвідала Ірина Верещук

Дата: 20.02.2023 15:07
Кількість переглядів: 175

 

 

19 лютого під час робочої поїздки Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук разом із командою з Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Рівненської обласної військової адміністрації на чолі з начальником ОВА Віталієм Ковалем відвідали Березнівський лісотехнічний фаховий коледж. Тут від початку повномасштабного вторгнення прийняли 209 внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні прихисток у гуртожитках коледжу знайшли 103 переселенці, серед яких 24 дитини.

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, Березнівський міський голова Руслан Пилипчук у супроводі директора лісотехнічного коледжу Петра Белюшка поспілкувалися з людьми, почули відгуки, обговорили проблемні питання, які їх турбують. Здебільшого це прості питання соціального характеру - відшкодування коштів для переселенців, надання медичної та гуманітарної допомоги.

У ході зустрічі очільник області дав відповідні доручення щодо вирішення озвучених проблем та зобов’язав відповідні служби зробити частішими виїзди мобільних груп, які надають юридичні, соціальні і психологічні консультації переміщеним особам. Обговорено питання проведення капітальних ремонтів гуртожитку №3 лісотехнічного коледжу та частини гуртожитку Березнівського ВПУ для тимчасового проживання переселенців.

Тим часом Ірина Верещук наголосила на умовах соціалізації внутрішньо переміщених осіб. «Маємо посилювати заходи з підтримки зайнятості та самозайнятості внутрішніх переселенців. Це ключова умова їхньої соціалізації та інтеграції в приймаючій громаді. Після психологічної адаптації потрібно робити акцент саме на працевлаштуванні. Це питання має вирішуватися саме на регіональному рівні. Зокрема місцева влада має сприяти релокації бізнесу», – підкреслила Ірина Верещук.

Зараз на території Березнівської громади проживають понад тисячу внутрішньо переміщених осіб. Найбільша чисельність ВПО зафіксована у травні 2022 року –2568 осіб.

За результатами візиту високопосадовиці до Рівненщини 19 лютого проведено підсумкову нараду з громадами області. Ірина Верещук та Віталій Коваль подякували за створення належних умов перебування переселенців на Березнівщині.

Дякуємо жителям Березнівської громади, волонтерам, релігійним громадам та благодійним фондам, місцевому відділенню Червоного Хреста України за активну підтримку переселенців, людяність та небайдужість, єдність у прагненні до перемоги над московськими агресорами.

 

Березнівська міська рада

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь