A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

26 лютого - рік світлої пам'яті Захисника України Ігоря Базелюка

Дата: 26.02.2023 08:00
Кількість переглядів: 279

 

Одним із наших Героїв, яких забрала війна, став 33-річний воїн України – Базелюк Ігор Анатолійович.  Народився  4 квітня 1989 року у місті Балей  Читинської області.  Коли Ігорю виповнилося 3 місяці  батьки повернулися  в Україну  в село Кам’янка Рівненської області Березнівського району (тепер Рівненський район). Навчався у місцевій загальноосвітній школі,   зарекомендував себе як дисциплінований, працелюбний учень, дуже любив малювати. Після закінчення 11 класів вступив до Соснівського ВПУ,  здобувши професію  електрогазозварювальника. Захоплювався технологією виготовлення кованих виробів. Ігор був дуже веселим та щирим.

«Дружили з Ігорем ще з дитячого садка. Пам’ятаю його веселим, життєрадісним, дуже любив жартувати. Бешкетували, звичайно, як і всі хлопчаки. Часто потрапляли в різні халепи, але коли траплялася серйозна проблема, першим приходив на допомогу. На нього можна було в усьому покластися. Тож коли почалася війна на Донбасі, Ігор не роздумуючи, став на захист нашої держави. Пишаюся, що мав честь дружити з такою людиною» (Андрій Михайлюк, друг, однокласник)

З 2019 року  проходив службу за контрактом в Збройних силах України, брав участь у бойових діях у зоні АТО. У 2021 році перебував  на сході України  в Луганській області,  де  отримав контузію. Служив у десантно-штурмових військах бригаді.

Під час несення служби він був нагороджений двома  грамотами за сумлінне  виконання поставлених завдань.

«Ворог забрав його життя…я горжусь, що служив з ним! Він ніколи не підводив, виручав в складні часи, був справжнім другом, братом…Герої не вмирають…» (Михайло Пожарський, побратим, 80 окрема десантно-штурмова бригада)

26 лютого 2022 року в бою з окупантами біля Нової Каховки (с. Шилова Балка, Бериславського району, Херсонської області) потрапив під артобстріл,  пряме  влучання в БТР  було смертельним.

Без тата залишилося двоє дітей -  Мілана (9 років) та Артем (7 років),  для яких Ігор виборював мирне небо.

29-го березня президент України Володимир Зеленський підписав указ №187/2022 про відзначення Базелюка Ігоря  Анатолійовича,  старшого солдата орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 «Короткі щасливі моменти, які подарувало нам життя закінчились надто швидко, але в моїй пам’яті назавжди залишились хороші спогади про незалежну людину з власними амбіціями і турботою про тих кого любив» (Ніна Случак )

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь