A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

На Березнівщині в останню путь провели двох захисників з села Зірне

Дата: 20.04.2023 18:51
Кількість переглядів: 248

 

 

Сьогодні 20 квітня в Березнівській територіальній громаді оголошено День жалоби – проводжали в останній земний шлях у селі Зірне двох захисників, які загинули в один день 14 квітня  на Доннечині під час ракетного обстрілу – 50-ти річного Анатолія Харчука та 49- ти річного Віктора Лашту. Обидва воїни проживали у селі Зірне.

Анатолій Харчук - рядовий, водій автомобільного відділення взводу матеріального забезпечення військової частини був призваний на військову службу 1 лютого 2023 року. До цього працював водієм у відділі освіти, молоді та спорту Березнівської міської ради.

Віктор Лашта - молодший сержант, механік відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу технічного забезпечення військової частини був призваний на військову службу 2 березня 2022 року. До повномасштабної агресії займався автомобільними перевезеннями вантажів.

Вчора тіло захисника Анатолія Харчука зустріли на рідній землі. Сотні мешканців громади сіл Антонівка, Кам’янка, Кургани, Зірне та міста Березне вийшли віддати шану Герою.

Сьогодні рідні, колеги, друзі, священнослужителі та односельчани  прийшли до родинної оселі Анатолія щоби висловити безмежну вдячність захиснику, який віддав своє життя за Україну, за кожного з нас. Під звуки оркестру, у супроводі почесної варти та колони прапороносців живим коридором проводили Героя мешканці села Зірне від рідної домівки дорогою, встеленою квітами до сільського Свято-Пантелеймонівського храму, де відбулася заупокійна служба.

Поховали захисника на місцевому сільському кладовищі зі всіма військовими почестями. Біля могили відважного воїна пролунали залпи військового салюту на честь земляка.

У мирному житті Анатолій разом з дружиною виховали двох доньок, був добрим господарем, прекрасним чоловіком, люблячим батьком та дідусем для п’яти внуків, щирим другом.

Анатолій назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто його знав, порядною і доброю людиною.

В цей же день у Березнівській громаді зустріли з шаною військовий кортеж з тілом Віктора Лашти.

Прощання з Віктором та заупокійний молебень розпочався у будинку в селі Зірне, в якому проживав захисник. Потому військовий автокортеж з тілом загиблого захисника проліг з села Зірне через місто Березне та села Березнівської та Соснівської громад у рідне село воїна - Маринин. Там у Свято Преображенському храмі було завершено чин похорону та поховання Героя з військовими почестями на місцевому кладовищі села Маринин.

Віктор запам’ятався, усім хто його знав та поважав, доброзичливим, хорошим товаришем, люблячим чоловіком. Земляки та військові побратими цінували його як професіонала з ремонту автомобілів.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих.

Вічна пам'ять та слава Героям, які віддали своє життя за нашу свободу і незалежність України у війні з російськими окупантами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь