A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 10.05.2023 15:03
Кількість переглядів: 292

 

 

Доступ до публічної інформації

Упродовж січня – квітня 2023 року до Головного управління ДПС у Рівненській області надійшло 82 запити на отримання публічної інформації.

За категоріями запитувачів (відповідно до Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-VI  «Про доступ до публічної інформації» (із змінами)) надійшло запитів:

- від фізичних осіб – 61 (або 74,4 %);

- від юридичних осіб – 19 (або 23,2 %);

- від об'єднань громадян – 2 (2,4 %).

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо: надання копій документів; невідповідності в таблиці даних платника податку на додану вартість; критеріїв ризиковості платника податків; податкового боргу; сплати податків; сплати єдиного соціального внеску; щодо обліку та реєстрації платників податків.

За результатами розгляду задоволено 54 запити (66% від загальної кількості розглянутих запитів), відмовлено в задоволенні відповідно до статті 22 Закону №2939 - 28 запитів (34% від загальної кількості розглянутих документів).

Звертаємо увагу, що запит на отримання публічної інформації, відповідно до Закону № 2939, може бути поданий:

- на поштову адресу: 33023, м. Рівне, Відінська, 12;

- по факсу: (0362) 692-550;

- по телефону: (0362) 692-617;

- на електронну адресу: rv.publicinfo@tax.gov.ua.

Більше інформації про доступ до публічної інформації – за посиланням: http://rv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/.

 

З інформацією щодо рішень органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків та зборів на відповідній території можна ознайомитись на вебпорталі ДПС України

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 12.4 ст. 12 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до повноважень сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів, зокрема, належать:

встановлення ставок місцевих податків та зборів в межах ставок, визначених ПКУ;

прийняття рішення про встановлення місцевих податків та зборів, зміну розміру їх ставок, об'єкта оподаткування, порядку справляння чи надання податкових пільг, яке тягне за собою зміну податкових зобов'язань платників податків та яке набирає чинності з початку бюджетного періоду.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, не пізніше 25 вересня поточного року оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті зведену інформацію про розмір та дату встановлення на відповідних територіях ставок місцевих податків та/або зборів, а також про встановлені на відповідних територіях податкові пільги (абзац дев'ятий п.п. 12.3.3 п. 12.3 ст. 12 ПКУ).

Зазначена інформація (у розрізі областей) розміщена на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Законодавство/Податки, збори, платежі/Ставки місцевих податків та зборів.
Поряд з цим, платники податків для уточнення інформації щодо прийнятих відповідним органами місцевого самоврядування рішень можуть звертатися до місцевої ради, на території якої знаходяться об'єкти оподаткування.

 

Понад 404 млн гривень податку на прибуток сплатили підприємства Рівненщини

 

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області  Зоя Хоній, протягом січня – квітня  2023 року юридичні особи краю перерахували до Зведеного бюджету України 404,7 млн грн податку на прибуток. Це на 222 млн грн, або на 122%  більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому із загальної суми надходжень податку на прибуток 363,7  млн грн перераховано до державного бюджету, відповідно 41 млн грн – надійшло до бюджетів територіальних громад.

«Збільшення надходження податку на прибуток свідчить про активізацію економічних процесів та розвиток  бізнесу на Рівненщині. Завдяки платникам податків держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат», – зазначає Зоя Хоній.

 

Щоб скористатись можливістю докупити стаж, жителі  Рівненщини уклали 649 договорів

 

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу жителів Рівненщини, що з метою збільшення страхового стажу для громадян передбачена можливість:

- одноразової сплати єдиного соціального внеску за укладеним договором у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування за попередні періоди, в яких такий громадянин не підлягав загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі, за період з 1 січня 2004 року до 31 грудня 2010 року). При цьому, сума єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2. У 2023 році така сума становить 2948 гривень за місяць. Одноразова сплата єдиного внеску здійснюється однією сумою за весь період, за який необхідно «докупити» стаж, протягом 10 календарних днів з моменту підписання.

- сплати єдиного внеску, на період не менше одного року, за укладеним договором про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. При цьому щомісячна сума єдиного внеску, яку необхідно сплачувати, не може бути меншою від мінімального розміру ЄСВ – у 2023 році це 1474 гривні.

Перелік документів, необхідних для укладення даних договорів, зазначено в Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449.

Тож громадяни, яким не вистачає страхового стажу для призначення пенсії, можуть його докупити. Для цього їм необхідно звернутись із заявою до податкової служби та укласти договір добровільної участі в загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь