A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 08.06.2023 16:54
Кількість переглядів: 142

 

Фото без опису

Платники податків Рівненщини підтримують обороноздатність країни

 

Упродовж січня – травня 2023 року до державного бюджету від платників Рівненщини надійшло 290,8 млн грн військового збору. Як зазначив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко,  надходження збільшились порівняно з аналогічним періодом 2022 року на 60,6 млн грн, або на 26 відсотків.

Нагадаємо, що військовий збір – це внесок кожного офіційно працюючого українця на підтримку Збройних Сил України. Ставка збору не змінювалася протягом останніх років і становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

Тож кожен, хто легально працює та чесно сплачує податки, робить важливий внесок у майбутню перемогу над ворогом.

 

 

Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 4 мільярди гривень податків та зборів на розвиток громад

 

У січні - травні 2023 року надходження податкових платежів до місцевих бюджетів Рівненщини склали 4 млрд 217 млн гривень. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, ця сума перевищила показники за аналогічний період 2022 року на 1 млрд 75 млн гривень.

Найбільшу частку у загальній сумі (78 відс.) становить податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено  понад 3 млрд гривень.  Порівняно з січнем - травнем минулого року сума податку збільшилась на 941 млн гривень, або на 40 відсотків.

Також серед лідерів доходів бюджетів громад – єдиний податок ( майже 422,9 млн грн), плата за землю (258,3 млн грн), податок на нерухомість (67,5 млн грн) та акцизний податок (54,9 млн грн).

Дякуємо платникам за сумлінну сплату податків!

 

 

Громадяни мають можливість самостійно в Е-кабінеті переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованого податку на нерухоме майно

 

   В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що відповідно до п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ)  платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:
     об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
     розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
     права на користування пільгою із сплати податку;
     розміру ставки податку;
     нарахованої суми податку.
     У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).
     Згідно з абзацом другим п.п. 266.7.4 п. 266.7 ст. 266 ПКУ у разі подання платником податку контролюючому органу правовстановлюючих документів на нерухоме майно, відомості про яке відсутні у базі даних інформаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, сплата податку фізичними особами здійснюється на підставі поданих платником податку відомостей до отримання контролюючим органом відомостей від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно про перехід права власності на об'єкт оподаткування.
     Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС.

 

 

Шановні платники податків! Комунікаційна податкова платформа працює!

 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області задля якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю працює Комунікаційна податкова платформа. Фахівці податкової служби, які координують роботу Комунікаційної податкової платформи регіону, забезпечують ефективний зворотній зв'язок між платниками і  ГУ ДПС в  області.

Представники  бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, а також з пропозиціями щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою.

Електронна скринька Комунікаційної платформи -  rv.ikc@tax.gov.ua.

Тож, якщо у вас є питання, які потребують оперативного вирішення, надішліть звернення на цю електронну скриньку.  За вашим бажанням подальша комунікація відбуватиметься в режимі онлайн чи офлайн.

 

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу»

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що Законом України від 30 червня 2021 року № 1591-ІХ «Про платіжні послуги» (далі - Закон № 1591-ІХ) створено умови для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022.

З метою врегулювання механізму сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022 затверджено наказ Міністерства фінансів України від 22.03.2023 №148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за №528/39584 (набрав чинності з 01 квітня 2023 року).

Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов'язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису» .

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу» (КРІМ СПЛАТИ НА ЄДИНИЙ РАХУНОК)

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу» для сплати податків на єдиний рахунок

Також, одночасно для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу» (наказ Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 року № 666 втрачає чинність 01 липня 2023 року).

 

 

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь