Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 03.07.2023 08:19
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

 

Платники Рівненщини сплатили 26 млн грн рентної плати за спеціальне використання води

 

За спеціальне використання води платники Рівненщини у січні - травні сплатили  до зведеного бюджету 26 млн грн рентної плати, що на 4,9 млн  грн більше, ніж за відповідний період 2022 року.

При цьому, до державного бюджету надійшло 14,3 млн грн (+ 2,7 млн грн до січня - травня 2022 року). Місцеві скарбниці отримали 11,7 млн грн цього платежу (+ 2,2 млн грн до січня- травня 2022 року).

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України платниками рентної плати за спеціальне використання води є:

первинні водокористувачі – суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів;

суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Об'єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання води є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі.

 

Фізична особа втратила РНОКПП - алгоритм дій для його поновлення

 

     В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що у разі втрати (зіпсуття) реєстраційного номеру облікової картки платника податків (у тому числі якщо паспорт громадянина України також втрачено) фізичній особі необхідно:
     1.      Отримати у територіальному органі Державної міграційної служби України в установленому порядку новий паспорт громадянина України, замість втраченого або викраденого;
     2. Подати заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822) до:
     – податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи;
     – будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.
     Для заповнення заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.
     Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія – необхідно пред'явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.
     Термін внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків:
     – до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;
     – до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.
     Для отримання картки платника податків, що засвідчує присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків необхідно пред'явити податковому органу до якого подавалась заява за ф. № 5ДР, паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 

 

Способи отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через ПРРО

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що п.2 ст.3 Закону України від 06.07.1995 №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями встановлено, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов'язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

 

До уваги платників! Змінено графік роботи Головного управління ДПС у Рівненській області

З 03.07.2023 року у Головному управлінні ДПС у Рівненській області сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема приймання кореспонденції, надання адміністративних послуг, прийняття паперової звітності, виконання інших функцій сервісного обслуговування платників податків, здійснюється за оновленим графіком роботи:

понеділок – четвер: з 08:30 до 17:30;

п'ятниця з 08:30 до 16:15

перерва на обід: з 12:00 до 12:45;

субота, неділя – вихідні.

Важливо! В умовах дії правового режиму воєнного стану під час оголошення повітряної тривоги сервісне обслуговування платників податків припиняється на перерву до закінчення повітряної тривоги.

Платники податків можуть отримати інформаційно-довідкові послуги та консультації у контакт-центрі ДПС за тел.: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) або скористатися електронними сервісами ДПС та Електронним кабінетом, які працюють, але з певними обмеженнями, що зумовлено необхідністю захисту прав платників.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь