Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У місті Березне відкрили меморіальну дошку захиснику України Богдану Семенчуку

Дата: 05.07.2023 08:34
Кількість переглядів: 223

 

У неділю, 02 липня 2023 року, на території спортивного комплексу комунального закладу «Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю» та комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Березнівської міської ради відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки захиснику Богдану Семенчуку, який навчався в цих навчальних закладах і віддав своє життя в російсько-українській війні за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Богдан народився 12 червня 1993 року. Був активним учасником революції Гідності.

З початком повномасштабного вторгнення РФ Богдан пішов добровольцем захищати Україну. У складі Першої Окремої Бригади спеціального призначення  був кулеметником.

13 березня 2022 року під час виконання бойового завдання група потрапила в засідку. У бою, прикриваючи своїх побратимів, Богдан Семенчук загинув у Херсонській області. Захисник похований на Алеї Слави кладовища  міста Березне в урочищі «Лукавець».

Меморіальну дошку відкрили батьки Героя мама Алла та тато Юрій Семенчуки.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне отець Назарій освятив дошку, а також відслужив панахиду за загиблим.

Рідні, військові побратими та близькі люди нашого Героя, заступник міського голови Богдан Дроженець, депутати міської ради, небайдужі березнівчани поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували хвилиною мовчання його пам’ять.

Богдан Семенчук нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У цей же день, 2 липня, у місті Березне на стадіоні «Колос» за ініціативи батьків, яку підтримала Рівненська обласна асоціація футболу, був проведений перший турнір з футболу на честь пам'яті Богдана Семенчука, який у мирному житті активно займався цим видом спорту, був гравцем Березнівського футбольного  клубу «Случ».

Участь в змаганні взяли чотири команди, зокрема:  «Маяк» з міста Сарни,  «Сокіл» із Садового, «Мирне» з села Мирне, у складі яких Богдан свого часу грав. Четвертою командою була «Калина» з села Бугрин.

У підсумку перемогу у першому турнірі пам'яті Богдана Семенчука у серії пенальті виборов сарненський «Маяк». Другими стали гравці із Мирного, третє місце - у «Сокола» і замкнули квартет футболісти «Калини» з Бугрина. Батьки Богдана планують, що такі змагання стануть традиційними для Березного. А пам'ять про їхнього сина житиме у серцях людей, які його знали, поважали та любили.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь