Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Роботодавці Рівненщини спрямували на соціальні потреби понад 5,4 мільярда гривень єдиного внеску

Дата: 06.07.2023 12:16
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

За підсумками січня-червня 2023 року працедавці Рівненської області спрямували на  соціальні потреби 5 млрд 425 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, така сума на 1 млрд 217 млн гривень перевищує надходження єдиного внеску за аналогічного періоду минулого року. Він зазначив, що своєчасне виконання зобов’язань перед державою та найманими особами – важливий чинник, що сприяє бюджетній стабільності та виконанню програм соціальному захисту населення. Вагомий ріст надходжень єдиного внеску переконує, що більшість роботодавців області  дотримуються вимог закону у сфері оплати праці.

 

Терміни  сплати податкових зобов’язань,  визначених в податковій декларації про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, зобов'язані самостійно до 01 серпня 2023 року сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій податковій декларації про майновий стан і доходи.

Фізичні особи-підприємці та  фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) сплачують протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Платник податку – фізична особа, який зобов’язаний подати податкову декларацію, визначає свої податкові зобов’язання, які сплачує за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати оприлюднена на субсайті Головного управління ДПС у Рівненській області за посиланням https://rv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ .

 

Кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв та курсах з вивчення іноземних мов, не є базою нарахування єдиного внеску

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що згідно з п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464–VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» базою для нарахування єдиного внеску для підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, відповідно до п. 1 частини першої ст. 7 Закону № 2464, є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці», та сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

До Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2010 року № 1170, віднесено, зокрема : витрати на підготовку та перепідготовку кадрів (крім суми заробітної плати, що зберігається за основним місцем роботи працівників, за час їх навчання з відривом від виробництва в системі підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів), а саме: витрати на оплату навчання працівників у вищих навчальних закладах та установах підвищення кваліфікації, професійної підготовки та перепідготовки кадрів (п. 9 розд. ІI Переліку № 1170); витрати на платне навчання працівників і членів їх сімей, не пов’язане з виробничою необхідністю, згідно з договором між підприємством та навчальним закладом (п. 11 розд. ІI Переліку № 1170).

Отже, кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв та курсах з вивчення іноземних мов не відносяться до фонду оплати праці та не  є базою для нарахування єдиного внеску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь