A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Сарнах виставка балашівської майстрині

Дата: 20.07.2023 09:10
Кількість переглядів: 161

 

У Сарненському історико-етнографічному музеї відкрилась виставка тканих робіт Галини ЛОГОЩУК - майстрині художнього ткацтва із села Балашівка Березнівської міської громади Рівненського району в рамках обласної мистецької акції «Хакатон ремесел: ткацтво».

- Галина Володимирівна Логощук – наша землячка, наша гордість, - розповідає балашівський староста Леонід Прокопчук. - Жінка має золоті руки, тож у вільний від роботи ( а працює вона у нашому місцевому дитсадку «Колосок») і домашніх клопотів час займається ткацтвом.  Ремесло ручного ткацтва перейняла від своєї мами. Нині майстриня працює над вивченням багатовікових традицій ручного ткацтва, орнаментики та технік виконання.

- У 2021 році до 30-річчя Незалежності України у рамках акції «Ткана доріжка Незалежності» Галина Володимирівна виготовила 30-метрову ткану доріжку, яка символізувала 4 новостворені райони Рівненщини. у 2014 році майстриня стала стипендіатом голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, – продовжує розповідати про землячку балашівський староста Леонід Прокопчук, який каже, що у їх селі Балашівка та Березнівській громаді майстриню дуже поважають.

- В доробку Галини Володимирівни Логощук – лляні ткані рушники, рядна, покривала, подушки та доріжки, які зберігаються в колекціях як України, так і за кордоном. Чимало своїх  робіт вона привезла і на  виставку у Сарни, - розповідає директор Сарненського історико-етнографічного музею Вікторія Дашко. -  І це не її перша виставка.

Під час відкриття виставки Галина Логощук провела майстер-клас із ткацтва для відвідувачів.

За матеріалами «Голос України», автор Олександра ЮРКОВА.

Фото Василя  СОСЮКА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь