Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

«Свято Олімпійського прапора»

Дата: 24.07.2023 12:58
Кількість переглядів: 138

 

24 липня 2023 р. у нашому місті відбулася визначна подія – «Свято Олімпійського прапора» з нагоди початку ХVII літнього Європейського Юнацького Олімпійського Фестивалю, що проходить цього року у словенському місті Марібор. Фестиваль проходить під егідою Європейських олімпійських комітетів та є міні-копією Олімпійських Ігор. Такий захід проводиться раз на два роки та проходить в одній із європейських країн. Команду України на Фестивалі представлятиме 55 спортсменів і спортсменок із 7 видів спорту.

Плавці Березнівщини Антон Денисенко та Давид Ципан вперше братимуть участь у таких змаганнях. Та варто згадати, що у 2019 році спортсмен із Березного Марʼян Голубовський брав участь у XV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у м. Баку і виборов бронзу у греко-римській боротьбі.

З вітальними словами до учасників та гостей свята звернулись Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, голова Відділення Національного Олімпійського комітету України у Рівненській області, директор КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук, Заслужений майстер спорту України, учасник (4-те місце) XXVI  літніх Олімпійських ігор у м. Атланта Петро Коток та тренер з плавання КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Березнівської міської ради Дмитро Тихончук.

А далі, під звуки національного Гімну, на флагштоках замайоріли прапори -  Державний прапор України, прапор Національного Олімпійського комітету України та прапор Європейського Союзу.

По закінченні урочистої церемонії «Свято Олімпійського прапора» почесні гості долучились до приємної місії – вручення юним учасникам дійства сувенірів від НОК України.

І ще зазначимо, що на період проведення ХVII літнього Європейського Юнацького Олімпійського Фестивалю прапор Національного олімпійського комітету України гордо майорітиме на флагштоці Березнівської міської ради як символ незламності та підтримки українських спортсменів у прагненні до перемоги на спортивному святі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь