Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 10.08.2023 10:41
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

 

Платники податків Рівненщини сплатили до місцевих бюджетів 4,7 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб

 

За січень-липень 2023 року платники податків Рівненщини перерахували до зведеного бюджету 5 млрд 943 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Із цієї суми  79 відсотків, або 4 млрд 675 млн грн отримали місцеві бюджети громад.

За словами в.о начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, якщо порівнювати показники надходжень ПДФО до місцевих бюджетів в поточному році із надходженнями за аналогічний період 2022 року, то приріст податку на доходи фізичних осіб склав майже 31 відсоток. В абсолютній величині додаткові надходження перевищили 1 млрд 92 млн гривень. 

Нагадаємо, що ПДФО є бюджетоформуючим податком для бюджетів громад. Тож розвиток громад безпосередньо залежить від відповідального ставлення роботодавців до офіційного працевлаштування працівників та своєчасного перерахування податків із заробітної плати.

 

Що таке програмний  реєстратор розрахункових операцій

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до абзацу тридцять сьомого ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» програмний реєстратор розрахункових операцій – програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для виконання платіжних операцій.
Контролюючий орган забезпечує безоплатне програмне рішення для використання суб'єктом господарювання.

Для отримання консультацій щодо встановлення ПРРО платники можуть звертатись за телефоном (0362) 692-628

 

Військовий збір: платники податків Рівненщини спрямували до держбюджету майже  425 млн гривень

 

За січень-липень 2023 року платники податків Рівненщини перерахували до держбюджету 424,8 млн грн військового збору. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, порівняно із січнем-липнем 2022 року, сума надходжень зросла на 72,6 млн грн або 20,6 відсотка.

Така позитивна динаміка сплати цього платежу є, в першу чергу,  результатом відповідального ставлення бізнесу до питань офіційного працевлаштування найманих працівників та легальної виплати заробітної плати, оскільки військовий збір утримується саме із зарплати, тобто залежить від доходів, які виплачуються платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму.

Головне управління ДПС у Рівненській області дякує сумлінним платникам за підтримку економічного фронту та забезпечення обороноздатності країни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь