Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Відбулося засідання робочої групи з питань розроблення Плану формування  мережі  закладів загальної середньої освіти

Дата: 21.08.2023 09:08
Кількість переглядів: 180

 

 

18 серпня 2023 року відбулося засідання робочої групи з питання формування  мережі закладів загальної середньої освіти Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області на 2024-2027 роки.

Робоча група утворена розпорядженням міського голови від 08.08.2023 № 137 «Про утворення робочої групи з розроблення Плану формування  мережі  закладів загальної середньої освіти Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області на 2024-2027 роки». До складу робочої групи увійшли керівники закладів загальної середньої  освіти, окремі депутати міської ради, головні спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту. 

Богдан ДРОЖЕНЕЦЬ, заступник міського голови з питань діяльності виконавчого комітету міської ради, голова робочої групи, відмітив, що робочій групі необхідно напрацювати пропозиції щодо плану формування мережі закладів загальної середньої освіти, здійснити збір необхідних даних та   пропозицій з метою формування мережі закладів освіти, що відповідає потребам населення в наданні освітніх послуг із врахуванням соціальних, географічних та економічних умов, а також раціональне використання бюджетних коштів. Він зауважив на тому, що підготовка плану формування мережі закладів загальної середньої освіти, зумовлена якісним оновленням змісту освіти, який полягає в необхідності привести її у відповідність із європейськими стандартами, потребами сучасного життя, запитами суспільства щодо якісної та доступної освіти, створення сучасного освітнього середовища, яке забезпечить необхідні умови для навчання та відповідно до чинного законодавства.

Анатолій ГУДЬКО, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради, заступник голови робочої групи,  окреслив перспективи розвитку закладів загальної середньої освіти у світлі реалізації положень Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», створення опорних шкіл та перспективи створення академічного ліцею. Він проаналізував фінансування закладів освіти (загальний фонд). Зазначив, що вартість навчання 1 учня в малокомплектній школі втричі вища за навчання в повнокомплектній. Враховуючи те, що державна освітня субвенція покриває лише заробітну плату педагогічного персоналу, громада за рахунок місцевого бюджету фінансує комунальні послуги та утримання технічного персоналу.
Також значні кошти ідуть на опалення напівпорожніх приміщень малокомплектних шкіл. Тому питання приведення мережі до потреб громад є першочерговим до вирішення.

Реформування мережі закладів освіти відбудеться поступово, до 1 вересня 2027 року.

Члени робочої групи аналізували, вносили пропозиції та намітили заходи щодо здійснення аналізу існуючої мережі закладів загальної середньої освіти Березнівської міської ради.

Фото без опису

                                                   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь