Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

В Березнівській громаді відзначили День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2023 12:40
Кількість переглядів: 201

 

 

Сьогодні, 23 серпня, біля головного символу України – синьо-жовтого стягу, який майорить над площею Незалежності в місті Березне, зібралися представники влади та громадськості міста, військові, працівники установ та організацій з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну перетворило національний  прапор на справжнє знамено боротьби за свободу, демократію, незалежність та цілісність нашої держави.

Український прапор став символом незламності духу українського народу та волі до перемоги. Сьогодні український прапор — це також символ підтримки українського народу, який майорить у кожній демократичній країні світу.

Синьо-жовтий стяг супроводжує наш народ ще з часів князів Галицьких. Під ним відбулися три проголошення Української державності: 1917, 1941 та 1990 року.

Наші герої-захисники сьогодні здіймають Державний Прапор у визволених містах і селах України, розгортають його у військових частинах та на передовій. Прапор став оберегом і символом боротьби для кожного військовослужбовця, який  за нього готовий  віддати власне життя.

Непоправних втрат зазнала Україна, Рівненщина і наш березнівський край. Під час виконання службового завдання щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності нашої незалежної держави від віроломного нападу російських агресорів загинуло 67 наших земляків. Їх домовини востаннє огорнули синьо-жовті знамена.

Пам’ять загиблих воїнів присутні вшанували хвилиною мовчання.

Урочисте підняття Державного Прапора України на головній площі міста здійснили міський голова Руслан ПИЛИПЧУК та т.в.о. начальника першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Андрій ПИЛИПАКА.

Минають хвилини і на синьому небесному тлі гордо замайорів наш синьо-жовтий стяг.

Міський голова Руслан ПИЛИПЧУК привітав присутніх з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності, а також нагородив Почесними грамотами міської ради ПОКОТИЛА Віталія Олексійовича, випускника Орлівського ліцею Березнівської міської ради, який отримав 200 балів з біології під час проходження національного мультипредметного тесту та ПОКОТИЛО Віру Іванівну, вчителя біології цього ж ліцею.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь