Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У місті Березне попрощалися з захисником України Валерієм Друзем

Дата: 10.09.2023 19:09
Кількість переглядів: 234

 

 

З глибоким сумом та жалем Березнівська громада сьогодні попрощалася ще з одним своїм Героєм, старшим механіком-водієм механізованого батальйону Валерієм Друзем, 1980 року народження.

Захисник народився і постійно проживав у місті Березне. Закінчив в 1998 році Березнівську загальносвітню школу № 1, в 2002 році Березнівський лісовий коледж і в 2003 році Національний аграрний університет за спеціальністю «Лісове господарство».

В Березнівській в міській територіальній громаді він був відомим підприємцем.

Помер захисник 05 вересня 2023 року у лікарні міста Дніпро від отриманих поранень в ході бойових дій 20 серпня 2023 року у Запорізькій області.

Військову службу у Збройних Силах України Валерій проходив з перших днів повномасштабної війни - з 26 лютого 2022 року.

Люблячий чоловік для дружини, найкращий тато для дітей, дбайливий син для батьків - саме таким його запам’ятають усі, хто любив та шанував.

Прощання з Валерієм Друзем спочатку відбулося удома в загиблого по вулиці Грушевського міста Березне, в якому Валерій проживав з дружиною та дітьми. Попрощатись з ним прийшли рідні, друзі, близькі, побратими та жителі громади.

Потім під траурні звуки духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців березнівчани урочисто провели Валерія рідними вулицями міста до Свято-Покровського храму міста Березне, де відбулася заупокійна служба.

Прощання з захисником продовжили на міському майдані Незалежності, де поруч з домовиною лунали останні слова для захисника та його родини.

Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, який навчався разом з Валерієм в школі, Березнівський міський голова Руслан Пилипчук та настоятель Свято-Покровського храму міста Березне - благочинний Березнівського благочиння протоієрей Мирослав Синиця.

Після прощальної церемонії на центральній площі міста рух колони до місця вічного спочинку пройшов вулицями Київська, В.Чорновола, Андріївська, Корецька, яку з надзвичайною повагою та скорботою зустрічали містяни.

Останній земний шлях загиблого Героя був вкритий живими квітами.

Під виконання Державного Гімну України та військового салюту завершився земний шлях Валерія Івановича, якого поховали на міському кладовищі в урочищі «Лукавець» поруч з загиблими захисниками України.

У полеглого захисника залишилися батьки, дружина та четверо дітей, з них двоє неповнолітніх- 2014 та 2017 років народження…

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого, розділяємо їхній біль та горе.

Нехай світлий спомин про українського воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь