Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

В Березнівській міській територіальній громаді відзначено День захисників і захисниць України

Дата: 29.09.2023 11:36
Кількість переглядів: 247

 


У перший день жовтня цього року наша країна на державному рівні вшановує захисників і захисниць України.У цей день християни за новоюліанським календарем відзначають світле свято Покрови Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди у Березнівській громаді відбулися заходи з відзначення Дня захисників та захисниць України.


Захід відбувся на міській площі Незалежності біля пам’ятника Тарасу Шевченка. Під час урочистостей Березнівський міський голова Руслан Пилипчук подякував нашим захисникам і захисницям за те, що ціною власного життя дають нам спокійно жити та забезпечувати надійний тил і підтримку Збройних Сил України. Також міський голова подякував всім причетним до організації в громаді благодійних заходів щодо підтримки наших Збройних Сил.

Начальником відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майором Андрієм Прядуном було вручено рідним полеглих військовослужбоців державні нагороди та відзнаки, якими Президент України нагородив їх посмертно.

Зокрема орденом «За мужність» ІІІ ступення (посмертно) нагороджено Бойчуру Романа Миколайовича з села Поліське, Харчука Романа Миколайовича з села Моквин, Чміля Ігоря Івановича з села Зірне та Шельчука Сергія Йосиповича з села Тишиця.

Медалю «Захиснику Вітчизни» (посмертно) нагороджено Микитюка Олександра Віталійовича з міста Березне та Свиридюка Тараса Миколайовича з села Лінчин.

Також було вручено рідним загиблих захисників України нагрудний знак «66 окрема механізована бригада сухопутних військ» (посмертно), якими командування цієї бригади нагородило посмертно Власюка Володимира Йосиповича з села Бистричі та Мойсєйця Андрія Анатолійовича з села Зірне.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв в російсько-українській війні.

Вшановуючи пам’ять загиблих захисників України міським головою Русланом Пилипчуком разом із заступником Богданом Дроженцем, представниками місцевих підрозділів територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Національної поліції, державної служби України з надзвичайних ситуацій покладено квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Також цього дня  відбувся благодійний аукціон для збору коштів на потреби наших воїнів-земляків.
Серед лотів були цікаві, цінні, смачні, патріотичні вироби місцевих майстрів.


Усі виручені кошти в сумі майже 6 тисяч гривень будуть направлені на потреби наших захисників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь