Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

На Харківщині загинув військовослужбовець з села Зірне

Дата: 12.11.2023 19:35
Кількість переглядів: 180

 

 

Сьогодні, 12 листопада, у Березнівській громаді віддали останню шану солдату, старшому механіку-водію механізованого батальйону Юрію Музичуку.

49-річний солдат військової служби Юрій Степанович Музичук загинув 10 листопада 2023 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Народився Юрій 29 квітня 1974 року в селі Нападівка Ланівецького району Тернопільської області.

У 1989 році закінчив 8 класів Борщівської загальноосвітньої школи Тернопільської області. З вересня 1989 року по червень 1992 року навчався в Борщівському середньому професійно-технічному, де здобув спеціальність муляр-монтажник залізобетонних конструкцій, електрозварювальник.

З червня 1992 року по квітень 1994 року проходив строкову військову службу у Збройних Силах України. Після проходження строкової військової служби довгий час працював електрозварювальником на Тернопільщині та в місті Кривий Ріг.

Після одруження з 2004 року Юрій проживав на Березнівщині в селі Зірне.

Юрій був надзвичайно доброю людиною, опорою в сім'ї. Він старанно працював та допомагав односельцям. В юності писав вірші. Мав гарний голос, дуже любив співати українські пісні.

Вчора - 11 листопада тіло загиблого захисника зустріли на рідній землі. Жителі сіл Антонівка, Кам’янка, Кургани, Зірне та міста Березне вийшли віддати шану Герою.

Прощання з ним розпочалося у сімейному будинку в селі Зірне. Туди прийшли рідні, сусіди, друзі, близькі, представники місцевої влади та жителі громади, усі хто його знав, любив та поважав Юрія. Вони висловили щирі співчуття рідним захисника та квітами вшанували пам’ять.

Потім військовий автокортеж з тілом загиблого захисника рухався з села Зірне вулицями Зірненська, Андріївська, М.Буховича, Київська міста Березне до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де відбулася заупокійна служба.

Після служби Божої березнівчани змогли попрощатися з Героєм на майдані Незалежності, де відбувся траурний мітинг. Зворушливі прощальні слова лунали від очільника громади Руслана Пилипчука, настоятеля храму Різдва Пресвятої Борогородиці міста Березне отця Назарія. По завершенню загального прощання дорога військового кортежу з тілом Захисника пролягла міськими вулицями та через центр Зірного до місцевого сільського кладовища. Живими квітами був встелений останній земний шлях Героя.

Юрій був похований з всіма військовими почестями. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло Героя віддали землі. Рідним вручили Державний Прапор України.

Низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед світлою пам’яттю захисника України.

У полеглого захисника залишилися мама Ярослава Миронівна, дружина Людмила Сергіївна, дочка Юлія, дев’ятирічний син Ілля, внук Сергій та внучка Дарина.

Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

Вічна слава та пам’ять Героям України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь