Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Зірне Березнівської громади відкрили меморіальні дошки загиблим захисникам

Дата: 20.12.2023 14:30
Кількість переглядів: 132

 

 

Сьогодні, 20 грудня 2023 року, на території Зірненського ліцею Березнівської міської ради відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальних дощок захисникам, які були учнями цього ж навчального закладу і віддали своє життя у війні з московським агресором за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

На заході були присутні рідні, друзі загиблих, представники міської ради та першого відділу Рівненського територіального центру, депутати місцевих рад, педагоги, учнівська молодь, односельці.

Зі словами скорботи та шани до присутніх звернулися міський голова Руслан Пилипчук та рідні наших загиблих захисників: мама Миколи Мотруніча - Наталія Давидівна та дружина Олександра Стахнюка - Вікторія Олегівна.

Ведучі заходу розповіли про мужніх хлопців, в пам’ять про яких встановлено меморіальні дошки.

Старший солдат Стахнюк Олександр Іванович, 1994 року народження, служив старшим бойовим медиком інженерно-позиційного батальйону. Захищав Україну з березня 2022 року. Загинув 18.12.2022  у Донецькій області.

Старший солдат Мойсеєць Андрій Анатолійович, 1979 року народження, служив у мінометній батареї механізованої бригади. Захищав Україну з квітня 2022 року. Загинув 20.01.2023 у Луганській області.

Солдат Харчук Анатолій Сергійович, 1972 року народження, служив у автомобільному відділенні стрілецького батальйону. Захищав Україну з лютого 2023 року. Загинув 14.04.2023 у Донецькій області.

Молодший сержант Мотруніч Микола Петрович, 1993 року народження, служив  командиром аеромобільного відділення аеромобільної роти аеромобільного батальйону. Захищав Україну з серпня 2022 року. Помер 20.05.2023 від ран, отриманих на Донеччині.

Солдат Удодік Іван Васильович, 2000 року народження, служив  бойовим медиком у розвідувальній роті механізованої бригади. Захищав Україну з лютого 2022 року. Загинув 18.09.2023 у Запорізькій області.

Право відкрити меморіальні дошки  було надано рідним загиблих воїнів.

Освятив дошки пам’яті настоятель місцевого Свято-Пантелеймонівського храму села Зірне отець Іоан, який звернувся опісля до присутніх зі словами шани  та скорботи про загиблих воїнів.

Усі присутні на заході вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дошок.

Вічна пам’ять і слава Героям-захисникам, які захищали кожного з нас та віддали своє життя за світле майбутнє України!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь