Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Небо теж плакало за загиблим захисником України Олександром Яковишиним

Дата: 26.12.2023 17:11
Кількість переглядів: 307

 

 

Сьогодні, 26 грудня 2023 року, у Березному віддали останню шану військовому Олександру Яковишину, 1984 року народження.

Захисник народився і постійно проживав у місті Березне.

Здобував базову середню освіту з 1990 по 1995 рік у Березнівській середній школі № 1 та з 1995 по 2001 рік   в Березнівському економіко-гуманітарному ліцеї. Вчителі ліцею запам’ятали його як здібного та розумного учня. З юнацьких років Сашко захоплювався спортом. Очолював футбольну команду ліцею, був гравцем Березнівського футбольного  клубу «Случ».

У 2001 році Олександр вступив до Березнівського лісового коледжу, навчання в якому закінчив в 2003 році за спеціальностю «Бухгалтерський облік».

Потім Олександр навчався  на факультеті менеджменту організацій у Міжнародному інституті управління міносвіти і науки України.

Олександр Яковишин, солдат, кулеметник відділення снайперів,  загинув 21 грудня 2023 року за Україну в Луганській області. Захисник вступив до лав Збройних Сил України 27 липня 2023 року.

Відповідно до розпорядження міського голови 26 грудня 2023 року у Березнівській громаді оголошено Днем жалоби.

Церемонія прощання відбулася сьогодні. Віддати останню шану загиблому прийшли до будинку по вулиці Героїв України у місті Березне рідні, друзі, знайомі, побратими, представники міської ради, багато березнівчан, усі хто знав Олександра. А запам’ятали його порядною і доброю людиною, який  шанобливо відносився до родини, був дбайливий сином для батьків, турботливим, люблячим батьком  для сина, вірним та надійним другом,  патріотом рідної землі та безкорисливою людиною, великим життєлюбом.

Проводжали захисника з усіма військовими почестями. Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від будинку рідними міськими вулицями до  церкви Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне, де відбулася заупокійна служба за захисником. В цей скорботний день небо сумувало та лило сльози разом з рідними, друзями, усіма хто шанував і любив Олександра.

Прощання з захисником продовжили на міському майдані Незалежності. Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне отець Назарій.

Після траурного мітингу жалобний автокортеж проїхав центральними вулицями міста, де з надзвичайною повагою та скорботою його зустрічали містяни.

Під виконання Державного Гімну України та військового салюту завершився земний шлях Олександра Олександровича, якого поховали на міському кладовищі в урочищі «Лукавець» поруч з загиблими захисниками України. В українського воїна залишилися мама Людмила Іванівна, батько Олександр Вікторович, син Марк, брат Артур.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого, розділяємо їхній біль та горе.

Нехай світлий спомин про Олександра Яковишина назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь