A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У місті Березне попрощались з молодим воїном Романом Ціпаном

Дата: 31.12.2023 16:55
Кількість переглядів: 270

 

 

Сьогодні в передноворічний день, 31 грудня, у Березнівській громаді віддали останню шану солдату Роману Ціпану. 29-річний Роман Юрійович Ціпан загинув 28 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області.

Народився Роман 16 травня 1994 року у місті Березне. Здобував базову середню освіту з 2001 року до 10 класу у Березнівській гімназії імені Миколи Буховича та з 2009 по 2011 рік в Березнівському ліцеї-інтернаті спортивного профілю. З 2011 по 2015 рік навчався в Березнівському Західноукраїнському коледжі «Полісся», який закінчив за спеціальністю «Фізичне виховання» та здобув кваліфікацію вчителя фізичної культури. По завершенню навчання з 2015 по 2017 рік проходив строкову військову службу у Збройних Силах України.

У спортивному житті Роман наполегливою працею досяг рівня майстра спорту України з важкої атлетики та входив до складу збірної команди Рівненської області на чемпіонаті України з важкої атлетики. З честю продовжив спортивні традиції своєї сім’ї, адже покійний батько Ціпан Юрій Володимирович був майстром спорту з важкої атлетики, а старший брат Вадим є майстром спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное.

Юні роки Романа минули у рідному місті Березне. Всі згадують його як привітного, доброго, жвавого та позитивного юнака завжди готового прийти на допомогу. Вчителі та викладачі згадують, що Роман був вихованим і здібним учнем, активним студентом.

Вчора, 30 грудня, тіло захисника зустріли на рідній землі. Сотні мешканців громади сіл Антонівка, Кам’янка, Кургани та міста Березне вийшли віддати шану Герою.

Рідні, друзі, побратими та однокласники, священнослужителі прийшли до батьківської оселі Романа щоби висловити безмежну вдячність захиснику, який віддав своє життя за Україну, за кожного з нас. У супроводі почесної варти та прапороносців живим коридором шани Героя провели дорогою, встеленою квітами до храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне, де відбулася заупокійна служба.

Прощання з захисником продовжили на міському майдані Незалежності. Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне отець Назарій, побратими загиблого Романа.

Після траурного мітингу жалобний автокортеж проїхав центральними вулицями міста, де з надзвичайною повагою та скорботою його зустрічали містяни.

Поховали Романа зі всіма військовими почестями на міському кладовищі в урочищі «Лукавець» на Алеї Слави поруч із земляками, які віддали своє життя за майбутнє незалежної України.

Військові вручили мамі загиблого Державний Прапор України. На честь славного воїна пролунали залпи військового салюту.

У глибокій скорботі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю українського воїна та висловлюємо мамі нашого загиблого воїна Тамарі Олександрівні, брату Вадиму та сестрі Оксані найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати.

Дякуємо Герою за подвиг, відданість Україні, мужність і патріотизм!

Вічна пам’ять та шана нашому захиснику!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь