Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У місті Березне попрощалися із захисником України Миколою Лапюком

Дата: 20.01.2024 19:19
Кількість переглядів: 133

 

 

Сьогодні, 20 січня 2024 року, Березнівська громада з глибоким сумом провела у останній земний шлях свого Героя, захисника України Лапюка Миколу Сергійовича, 1972 року народження.

Відповідно до розпорядження Березнівського міського голови сьогодні у Березнівській громаді оголошено Днем жалоби.

Микола народився у селі Олександрівка Костопільського району. З грудня 1972 року постійно проживав у місті Березне.

З 1979 по 1987 рік навчався у Березнівській середній школі №1. Після закінчення 9-го класу навчання цієї школи вступив до Сарненського профтехучилища № 22, в якому отримав професію механізатора меліоративних робіт з присвоєнняч кваліфікації машиніста ескаватора та тракториста машиніста.

З 1990 по 1995 рік працював трактористом в брикетному цеху Березнівського міжгосподарського переробного підприємства. У цей період з 1990 по 1992 рік проходив строкову військову службу.

З 1995 року постійно працював трактористом в комунальному підприємстві «Березнекомунсервіс» Березнівської міської ради.

Разом з дружиною виховували доньку.

Для рідних, колег, вчителів, однокласників, друзів Микола запам’ятався турботливим сином, коханим чоловіком, люблячим батьком, надзвичайно трудолюбивою, вихованою, чесною та справедливою людиною.

Наш захисник боронив Україну від московських окупантів з липня 2023 року механіком-водієм у лавах Державної прикордонної служби України.

15 січня 2024 року під час виконання бойового завдання загинув у Донецькій області.

Сьогодні Микола Сергійович повернувся додому назавжди, «на щиті»..

Траурний кортеж у скорботі зустрічали жителі населених пунктів громади дорогою, встеленою квітами жалоби.

Рідні, близькі, колеги та друзі, побратими-прикордонники, жителі громади, священнослужителі прийшли до батьківської оселі Миколи щоби висловити безмежну вдячність захиснику, який віддав своє життя за Україну, за кожного з нас.

У супроводі почесної варти та прапороносців живим коридором шани Героя провели дорогою, встеленою квітами до храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне, де відбулася заупокійна служба.

Прощання з захисником продовжили на міському майдані Незалежності. Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне отець Назарій.

Після траурного мітингу жалобний автокортеж проїхав центральними вулицями міста, де з надзвичайною повагою та скорботою його зустрічали містяни.

Поховали Миколу зі всіма військовими почестями на міському кладовищі в урочищі «Лукавець» на Алеї Слави поруч із земляками, які віддали своє життя за майбутнє незалежної України. Представниця від прикордонної служби вручила мамі Миколи Державний Прапор України.

У нашого воїна залишилися мама Віра Йосипівна, дружина Наталія Петрівна, дочка Анна, сестри Світлана та Тетяна, брати Віталій та Андрій.

Вірний захисник України - таким він назавжди залишиться у пам’яті жителів нашої громади. Щирі співчуття близьким і рідним.

Вічна пам’ять і слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь