Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березнівській територіальній громаді відзначили День Соборності

Дата: 22.01.2024 11:57
Кількість переглядів: 175

 

22 січня наша країна щорічно з 1999 року на державному рівні відзначає День Соборності. 105 років тому, 22 січня 1919 року, об’єдналися Українська й Західно-Українська Народні Республіки. Проголошення Акту возз’єднання відбулося на Софійській площі в Києві.

Річницю історичного возз’єднання українських земель традиційно відзначили в Березнівській територіальній громаді.

Міським головою Русланом Пилипчуком разом з представниками місцевих підрозділів територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Національної поліції, добровольчого формування №1 Березнівської територіальної громади покладено квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка та вшановуючи пам’ять загиблих захисників України - до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Згодом заходи продовжились у приміщенні Березнівської міської ради.

Під час урочистостей Березнівський міський голова Руслан Пилипчук зазначив: «Не одне покоління українців відстоювало право на соборність і свободу, і ми сьогодні, як ніколи, розуміємо важливість й ціну тих подій.» Очільник громади подякував кожному й кожній, хто нині продовжує справу героїв-патріотів, відстоює територіальну цілісність України.

Тимчасово виконуючим обов’язки начальника першого відділення Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрієм Пилипакою та міським головою Русланом Пилипчуком було вручено рідним полеглих військовослужбоців державні нагороди, якими Президент України нагородив їх посмертно.

Зокрема: орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно) нагороджено Рицького Олександра Юрійовича з села Бистричі, орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено Дубровку Ореста Володимировича з села Хотин, Мацька Дмитра Миколайовича з міста Березне та Савчука Андрія Миколайовича з села Голубне.

Також сьогодні в храмах Березнівської міської територіальної громади проведено молебні за єдність, соборність та незалежність України та проведено ряд тематичних заходів в закладах освіти та культури громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь