Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Сьогодні Березнівська громада провела в останню земну дорогу молодого воїна — Олександра Корицького з села Зірне

Дата: 29.02.2024 15:53
Кількість переглядів: 117

 

 

Сьогодні, 29 лютого, у селі Зірне Березнівської міської територіальної громади проводжали до місця вічного спочинку молодого земляка Корицького Олександра Васильовича, в якого криваві московські окупанти забрали життя.

Олександр народився 26 червня 1996 року і постійно проживав в селі Зірне.

Захисник був мобілізований до Збройних Сил України в березні 2023 року та мужньо боронив нашу країну від російських окупантів, віддавши життя за світле майбутнє нашої нації.

26 лютого 2024 року молодший сержант, Корицький Олександр Васильович, командир бойової машини - командир відділення механізованої роти загинув у Донецькій області.

Прихиливши коліна та схиливши голови в глибокій скорботі, з пошаною та усіма військовими почестями Березнівська громада вчора зустріла тіло свого Героя на рідній землі.

У мирному житті Олександр був тихим, спокійним, врівноваженим, ввічливим хлопцем. У школі був винахідливим, мав хист до виготовлення виробів з деревини, захоплювався футболом. Доброзичливий у спілкуванні, завжди готовий прийти на допомогу. Працьовитий, був опорою для батьків, допомагав по господарству. Цікавився комп’ютерами та полюбляв риболовлю. В юності товаришував з нині полеглим воїном Олександром Стахнюком. Однокласники та друзі згадують Олександра теплими словами. Після закінчення школи працював на сезонних роботах, пов’язаних з будівництвом.

Здобував базову середню освіту у Зірненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з 2002 по 2013 рік.

Рідні, друзі, священнослужителі та односельчани прийшли до батьківської оселі Олександра щоб висловити безмежну вдячність захиснику, який віддав своє життя за Україну, за кожного з нас. Під звуки оркестру, у супроводі почесної варти та колони прапороносців живим коридором проводили Героя мешканці села Зірне від рідної домівки дорогою, встеленою квітами до місцевого Свято-Пантелеймонівського храму, де відбулася заупокійна служба.

Поховали захисника на сільському кладовищі зі всіма військовими почестями. Біля могили відважного воїна пролунали залпи військового салюту на честь земляка.

На жаль, війна забирає тих, хто ще міг так багато втілити у життя свої мрії. У глибокій скорботі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя-захисника.

Висловлюємо мамі нашого загиблого воїна Галині Панасівні, татові Василю Яковичу та брату Юрію найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати.

Дякуємо Герою за подвиг, відданість Україні, мужність і патріотизм!

Вічна пам’ять та шана нашому захиснику Олександру Корицькому!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь