Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березнівській громаді попрощалися із Захисником України Богданом Самолюком

Дата: 04.03.2024 18:00
Кількість переглядів: 183

 

Сьогодні, 04 березня 2024 року, Березнівська громада з глибоким сумом та жалем провела у останній земний шлях свого Героя, Захисника України – Самолюка Богдана Сергійовича.

Богдан народився 09 жовтня 1987 року і до 2012 року проживав у місті Березне. Закінчив в 2003 році Березнівську гімназію, а в 2009 році - Березнівський лісовий коледж за спеціальністю «Лісове і садово-паркове господарство».

Одружився і став проживати в селі Зірне. Тут з дружиною ростили сина 11 років та доньку 9 років. До мобілізації Богдан працював на місцевому птахопідприємстві в селі Кургани. Раніше був майстром з ремонту автомобілів.

Старший стрілець парашутно-десантної роти захищав рідну землю з жовтня 2022 року. Ще 04 грудня 2022 року наш Захисник загинув на Луганському напрямку. Після тривалого пошуку тіла Герой сьогодні повернувся додому на щиті. Богдану назавжди залишиться 35 років.

Військове поховання українського воїна відбулося в цей же день.

Прощання із Захисником розпочалося у селі Зірне. До сімейному будинку прийшли рідні, друзі, представники міської ради, знайомі, усі хто знав Богдана. А запам’ятали його як надзвичайно доброго, товариського та працьовитого чоловіка. В мирному житті наш Герой був надзвичайно вихованим, завжди привітним та готовим прийти на допомогу.

Проводжали Захисника з усіма військовими почестями. Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від сімейної оселі вулицями села Зірне. Заупокійна служба відбулася у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне.

Громадську панахиду за загиблим Воїном-Героєм продовжили на майдані Незалежності міста Березне, де поруч з домовиною лунали останні слова для захисника та його родини.

Після прощальної церемонії на центральній площі міста рух колони до місця вічного спочинку пройшов вулицями Київська, В.Чорновола, Андріївська, Зірненська, яку з надзвичайною повагою та скорботою зустрічали містяни.

Під виконання Державного Гімну України та військового салюту завершився земний шлях Самолюка Богдана Сергійовича, якого поховали на кладовищі в селі Зірне, поруч із загиблими захисниками.

Схиляємо голови у скорботі разом з мамою нашого Захисника Самолюк Тетяною Миколаївною, батьком Самолюком Сергієм Йосиповичем, дружиною Самолюк Тетяною Федорівною, сином Дмитром, дочкою Дариною та братами Миколою та Олександром.

Нехай світлий спомин про українського воїна Богдана Самолюка назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь