Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Звернення до жителів Березнівської громади!

Дата: 18.03.2024 10:38
Кількість переглядів: 568

 

Фото без опису

 

Шановні мешканці громади!

Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Серед податків, які формують місцевий бюджет, є майнові податки, які в повному обсязі наповнюють місцеву скарбницю, і від їх надходжень залежить фінансування та виконання програм розвитку Березнівської міської територіальної громади, де ви проживаєте.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України податковою службою області забезпечується надсилання громадянам податкових повідомлень-рішень встановленої форми щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку з фізичних осіб та орендної плати з фізичних осіб.

При  цьому податкові повідомлення-рішення  надсилаються (вручаються) платникам за податковою адресою згідно з відомостями з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Якщо у громадян відбулись зміни адресних даних, то вони зобов'язані повідомити про такі зміни контролюючий  орган протягом місяця з дня їх виникнення, шляхом подання відповідної заяви за формою №5ДР або заява за формою №5ДРП. Така вимога передбачена нормами Податкового кодексу України (пункт 70.7 статті 70 ПКУ).

Контролюючий орган має право визначити суми податку на майно за три звітні податкові роки. Тож принцип «незнання законів» не звільняє від сплати податків та діє при визначенні податкових зобов’язань для кожного платника податків в Україні.

Тому, у разі якщо ви, як жителі громади, ідентифікуєте себе як платники податку на нерухоме майно чи земельного податку, але не отримували раніше повідомлень-рішень про сплату податку або вирішили провести звірку щодо повноти сплати податків, вам необхідно звернутись до податкової служби (Рівненський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області: м. Березне, вул. Київська, буд. 11, 2 поверх, каб. 1) для проведення звірки та/або отримання консультації або скористатись власним «Електронним кабінетом платника» за наявності особистого електронного цифрового підпису.

Разом з тим, звертаємо вашу увагу на те, що згідно  з статтею 281 Податкового кодексу України передбачені пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб.

Від сплати податку звільняються:

 

Таке звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;
  • для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;
  • для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;
  • для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.

Для того, щоб скористатися пільгою, зверніться у Рівненський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області  за адресою: м. Березне, вул. Київська, буд. 11, 2 поверх, каб. 1, з відповідними підтверджуючими документами.

Від сплати земельного податку звільняються власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платникам єдиного податку четвертої групи.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь