Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Нагадування та роз’яснення щодо дій населення під час оповіщення сигналу «Увага всім! Повітряна тривога»

Дата: 04.04.2024 12:19
Кількість переглядів: 39

 

 

Фото без опису

Протягом минулих місяців 2024 року було неодноразово зафіксовано проліт та ураження над територією громади ворожих крилатих ракет та безпілотників. По даних цілях постійно працює протиповітряна оборона Збройних Сил України. Уламки збитих ракет та безпілотників  неодноразово падали на території нашої громади. Зафіксовано випадки коли уражені над Житомирською областю ворожі ракети падали на території Рівненського району.

Березнівська міська рада нагадує про неухильне виконання заходів особистої безпеки з метою запобігання та травмування людей, в тому числі шляхом тимчасового припинення роботи підприємств, установ та організацій під час сигналу оповіщення «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА».

Якщо звучить сирена, це означає, що є виліт ракети або безпілотника. Військові фіксують їх маршрут й припускають, що в польоті вони можуть змінювати свій курс або пропадати з радарів.

У всіх містах, які лежать на шляху ракети, та навіть ліворуч і праворуч від них вмикається повітряна тривога. Адже невідомо, куди впаде ворожа ракета або уламки від її ураження в повітрі та від ракети протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Між моментом фіксації загрози в небі та запуском сирени може минати від декількох секунд до кількох хвилин.

Як тільки почули звук сирени або отримали повідомлення на телефоні у за стосунку «Тривога» відразу вимкніть світло, газ та воду, візьміть документи, потрібні ліки, трохи продуктів, води й вирушайте до найближчого укриття.

У разі ж, якщо сигнал повітряної тривоги застав вас вдома, рекомендують скористатися правилом «двох стін». Перша стіна візьме на себе удар, а вже інша – уламки від першої стіни. Не можна стояти біля вікон чи на балконах. Під час тривоги не потрібно виходити з укриття на вулицю. Безпечне місце можна покидати через 15 хвилин після закінчення тривоги або ж якщо ви впевнені, що зовні вже безпечно.

Сирену вмикають завжди, навіть якщо в небі виявлений невеликий ворожий об’єкт. Але не завжди можна виявити всі загрози. Безпілотники дуже малопомітні й можуть змінювати свій курс.

Якщо літак можна зафіксувати в небі, то відрив ракет від них зафіксувати практично неможливо. А ось люди на землі можуть побачити ракету та безпілотник, бо вони летять дуже низько та огинають рельєф місцевості. Через це їх не може збити наша ППО.

 

Не здійснюйте фото та відеофіксацію роботи протиповітряної оборони, а тим більше не викладайте результати її роботи в соціальні мережі

 

Дотримуйтеся всіх правил безпеки  та бережіть себе і свою родину.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь