A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

20 квітня 2024 року у місті Березне останнім земним шляхом провели українського воїна Куряту Михайла Георгійовича

Дата: 20.04.2024 20:00
Кількість переглядів: 101

 

 

Михайло народився 22 червня 1989 року в місті Березне. В молодших класах навчався в Березнівській загальноосвітній школі №2, а згодом у Березнівському агротехнічному ліцей-інтернаті. В цивільному житті працював на будівельних роботах.

08 серпня 2022 року старший солдат Михайло Курята призваний на військову службу по мобілізації, став гранатометником 5 механізованої роти 2 механізованого батальйону. 16 квітня 2024 року воїн помер в бліндажі на позиціях ротного опорного пункту.

Відданий син України, щирий патріот - саме таким був Михайло Курята, якого Березнівська громада сьогодні провела в останню земну дорогу. Він відстоював свою землю, прагнув, аби молоде покоління жило у мирі. У пам’яті всіх, хто знав Михайла, він залишиться вірним Захисником.

Вшанувати пам’ять воїна прийшли рідні, друзі, представники влади та жителі міста.

Чин похорону відбувся у храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне. Пішою ходою померлого воїна провели до площі Незалежності, де прощалася із ним громада. Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне отець Назарій.

Після траурного мітингу жалобний кортеж проїхав центральними вулицями міста, де з надзвичайною повагою та скорботою його зустрічали містяни.

Поховали Михайла зі всіма військовими почестями на міському кладовищі в урочищі «Лукавець» на Алеї Слави поруч з іншими воїнами небесного легіону.

Висловлюємо щирі співчуття сестрам українського воїна Ользі, Валентині, Марині, племінникам та близьким! Вічна пам’ять Захиснику!

Нехай світлий спомин про Захисника України Куряту Михайла Георгійовича назавжди залишиться в наших серцях і спогадах його рідних та близьких.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь