Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березному зіграли футбольний турнір на честь загиблого воїна Богдана Семенчука

Дата: 10.06.2024 09:30
Кількість переглядів: 146

 

 

7 червня 2024 року у нашій громаді відбувся черговий турнір з футболу пам’яті нашого земляка, спортсмена та патріота Богдана Семенчука.

Наш захисник народився 12 червня 1993 року. Батько Богдана Юрій – ветеран Березнівського футбольного клубу “Случ”, тож змалечку Богданові прививали любов до спорту. Як наслідок – вже у вісім років син доєднався до футбольної секції місцевої ДЮСШ.

Згодом Богдан навчався у Костопільському обласному ліцеї спортивного профілю. Продовжив навчання у Східноєвропейському національному університету імені Лесі Українки за спеціальністю «вчитель фізичної культури». Паралельно з навчанням активно займався улюбленим видом спорту, був у складі юнацької збірної області.

Окрім любові до спорту батьки Богдана виховували свого сина у щирій любові до свого краю, до України. І коли 24 лютого 2022 року розпочалася російська навала Богдан, ні секунди не вагаючись, повернувся з-за кордону для того, щоби піти добровольцем захищати свою землю, своїх близьких та рідних. У складі Першої Окремої Бригади спеціального призначення імені І.Богуна (підрозділ УНА-УНСО) був кулеметником.

13 березня 2022 року, під час виконання бойового завдання біля селища Високопілля на Херсонщині, підрозділ Богдана потрапив у засідку. Прикриваючи своїх побратимів кулеметним вогнем, герой загинув. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У відкритті турніру взяли участь голова Рівненської обласної державної адміністрації Олександр КОВАЛЬ, секретар Березнівської міської ради Анастасія ВЛАСЮК та голова Рівненської обласної асоціації футболу Олег КУЧЕР. Було сказано багато теплих слів як про Богдана, так і про його батьків. А далі до усіх учасників турніру та глядачів з молитвою та благословенням звернувся настоятель храму Різдва пресвятої Богородиці м. Березне, військовий капелан отець Назарій.

А далі – розпочалося справжнє спортивне свято! На футбольне поле вийшли команди КЗ «Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю», КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа» м. Сарни та Костопільського обласного ліцею спортивного профілю. Видовищно, сильно, емоційно! Проте будь-яка гра має свій початок та свій кінець. Турнір закінчився з такими результатами. Команда м. Сарни отримала бронзову нагороду. Команди команди КЗ «Березнівський ліцей-інтернат спортивного профілю» та Костопільського обласного ліцею спортивного профілю основну гру закінчили у нічию. Тож долю перемоги вирішила серія пенальті, яка закінчилась з рахунком 5:4 на користь гостей з м. Костопіль.

По закінченню турніру кращі гравці та усі команди були нагороджені грамотами та кубками. Також голова Рівненської обласної асоціації футболу Олег КУЧЕР вручив кожній команді призи – набір футбольних м’ячів.

Висловлюємо подяку батькам нашого героя пані Аллі та пану Юрію за подароване свято футболу. Низький уклін Богдану за патріотизм та самопожертву. Слава тим, хто і зараз, ціною свого життя і здоров’я, дає можливість молодим спортсменам вдосконалювати свої навички і крокувати до нових перемог.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь