Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Балашівка попрощалися із захисником України Станіславом Федоровим

Дата: 06.09.2023 09:50
Кількість переглядів: 308

 

 

Вчора, 05 вересня, у Березнівській громаді віддали останню шану головному сержанту стрілецької роти окремої механізованої бригада Станіславу Федорову.

Федоров Станіслав Юхимович народився 24 березня 1977 року у селі Балашівка Березнівського району Рівненської області.

У 1994 році Станіслав Федоров закінчив Балашівську середню школу. Проходив строкову військову службу. У 2008 році закінчив Відокремлений структурний підрозділ Національного аграрного університету «Боярський коледж екології і природних ресурсів» за спеціальністю «Зелене будівництво і садово-паркове господарство» і здобув кваліфікацію техніка ландшафтного дизайну. З 2010 року працював заступником директора з адміністративно-господарської роботи опорного закладу Балашівський ліцей Березнівської міської ради. У квітні 2022 року став на захист України від рашистських загарбників.

Загинув Федоров Станіслав під час ведення бойових дій в Донецькій області 01 вересня 2023 року.

Вчора захисник повернувся додому назавжди, «на щиті»…

Військовий кортеж з тілом українського воїна з глибокою шаною зустріли жителі сіл Антонівка, Кам’янка, Кургани, міста Березне та рідної Балашівки. До вшанування Героя доєдналися жителі навколишніх сіл.

Поховальна процесія із загиблим захисником розпочалась у його родинному будинку. Попрощатись із ним прийшли рідні, друзі, учні та члени трудового колективу опорного закладу Балашівський ліцей, близькі, побратими, представники місцевої влади, жителі громади, всі, хто знав, любив, шанував Станіслава Федорова. В пам’яті кожного він залишився  турботливим батьком та чоловіком, вірним та надійним другом, умілим господарником, патріотом рідної землі, відповідальним, чесним, працелюбним, безкорисливим, великим життєлюбом. Він був глибоко переконаний, що його рідне село треба захищати на Сході.

Поховальний кортеж попрямував скорботною ходою рідними сільськими вулицями до церкви Святого Іоанна Богослова села Балашівка, де відбулась заупокійна служба. Домовину з військовим несли на руках побратими.

Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти односельчани живим коридором із квітами провели Станіслава до місця вічного спочинку.

Поховали Станіслава Юхимовича на сільському кладовищі зі всіма військовими почестями. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло Героя віддали землі. Рідним вручили Державний Прапор України та відзнаку командира 24-тої окремої механізованої бригада імені короля Данила «Золотий лев» і нагрудний знак «Ветеран війни», якими нагородили Федорова Станіслава Юхимовича.

У глибокій скорботі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя-захисника, патріота України.

Висловлюємо найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати дружині нашого загиблого воїна, дочкам Марині та Єлизаветі, рідним, близьким, Станіслава Федорова.

Дякуємо Герою за подвиг, відданість Україні, мужність і патріотизм!

Вічна пам’ять та шана нашому Захиснику.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь