Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Велике Поле Березнівської громади відкрили меморіальні дошки загиблим захисникам

Дата: 07.09.2023 14:20
Кількість переглядів: 256

 

Сьогодні, 07 вересня 2023 року на території Великопільської філії опорного закладу Кам’янський ліцей Березнівської міської ради, відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальних дощок двом захисникам, які були учнями цього ж навчального закладу і віддали своє життя у війні з московським агресором за свободу, незалежність та територіальну цілісність України -  Мальцю Петру Юрійовичу та Масяку Богдану Мироновичу.

На заході були присутні рідні, друзі загиблих, представники міської ради та першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, педагоги, учнівська молодь, односельці.

Ведучі урочистостей розповіли про мужніх хлопців, в пам’ять про яких встановлено меморіальні дошки.

Малець Петро Юрійович, народився 6 червня 1990 року в місті Костопіль, де на той час проживали його батьки.

Навчався з 1996 по 2005 роки у Великопільській загальноосвітній школі та з 2005 по 2007 роки у Березнівському агротехнічному ліцеї-інтернаті.

У 2008-2009 роках проходив строкову службу в місті Кривий Ріг у військах Міністерства внутрішніх справ.

Був хорошим майстром у сфері будівництва.

Завжди допомагав батькам, любив сестер і брата був щедрим для своїх племінників і похресників. Мав багато друзів, був дуже веселим і компанійським.

На момент повномасштабної війни проти України, проживав з батьками у селі Велика Купля, і у червні 2022 року Герой не вагаючись став на захист Батьківщини. Його служба у десантно-штурмовому батальйоні окремої десантно-штурмової бригади розпочалась 20 червня 2022 року. Три тижні перебував на навчаннях в Великобританії, після них відразу був відправлений на передову. 24 серпня 2022 року у Харківській області під час виконання бойового завдання зі своїми побратимами натрапили на міну, отримав тяжкі поранення. 6 днів боровся за своє життя, але 30 серпня 2022 року у госпіталі перестало битися його серце. Похований у селі Велика Купля.

Масяк Богдан Миронович народився 18 липня 1979 рок у селі Велика Купля Березнівського району, Рівненської області де постійно проживав.

1 вересня 1986 року пішов до першого клас Замостищенської загальноосвітньої школи, 9 клас  якої закінчив в 1995 році.

З 27 березня по 26 липня 2000 року навчався в навчально курсовому комбінаті міста Рівне. Здобув професію штукатур, лицювальник, плиточник. Працював будівельником.

26 квітня 2022 року був мобілізований на військову службу. Проходив навчання на Рівненському військовому полігоні, потім в міжнародному центрі миротворчості та безпеки «Яворівський військовий полігон». Після навчання був відправленний у зону бойових дій.

11 жовтня 2022 року батьки Богдана отримали сповіщення про факт зниклого безвісти сина.

Лише 8 травня 2023 року після тривалих пошуків тіла загиблого, з військової частини повідомили батькам, що знайдено тіло героя. До цього часу Богдан вважався зниклим безвісти.

Поховали Богдана 15 травня 2023 року, який загинув 9 вересня 2022 року в бою за Україну на кладовищі села Велика Купля Б в урочищі «Кадовбище».

У загиблого залишились батьки, брат Василь та сестра Олеся.

Усі, хто знав Богдана згадують, як дуже хорошу та чуйну людину, він завжди всім допомагав, дуже любив батьків, брав активну участь у будівництві місцевого храму. 2021 року був відзначений грамотою Березнівського благочиння Православної церкви України за заслуги і сумлінну працю перед церквою та громадою.

Побратими, згадують його як надійного і доброзичливого хлопця, який відповідально ставився до виконання своїх військових обов’язків та наказів.

Зі словами скорботи та шани до присутніх звернувся заступник Березнівського міського голова Богдан Дроженець.

Почесне право відкрити пам’ятні знаки воїнам, які загинули при виконанні обов’язку перед Батьківщиною було надано рідним загиблих воїнів.

Освятив меморіальні дошки воїнам, що загинули під час виконання бойових завдань, захищаючи територіальну цілісність та суверенність України настоятель храму Святого Дмитрія Солунського Православної Церкви України села Велике Поле отець Володимир.

Всі присутні на заході вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дошок.

Вічна пам’ять Героям-захисникам, які віддали своє життя за світле майбутнє нашої Батьківщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь