Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березнівському ліцеї №1 відкрили меморіальну дошку захиснику України Ігорю Чмілю

Дата: 29.09.2023 14:45
Кількість переглядів: 273

 

 

Сьогодні, 29 вересня 2023 року на території Березнівського ліцею № 1 імені Миколи Буховича відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки військовослужбовцю Збройних Сил України, учаснику російсько-української війни Ігорю Чмілю – випускнику цього навчального закладу, який загинув 18 грудня 2022 року виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України в Донецькій області.

Із початком військової агресії російської федерації проти України, 26 лютого 2022 року, Ігор вступив до лав Березнівської територіальної оборони, а на початку грудня 2022 року був направлений до військової частини Збройних Сил України в мото-піхотний батальйон гірсько-штурмової бригади.

Народився Ігор Іванович у 1977 році в місті Березне. Проживав у селі Зірне.

З 1984 року по 1994 рік Ігор навчався у Березнівській загальноосвітній школі №1, а далі продовжив навчання у Дубенському медичному училищі за спеціальністю «лікувальна справа».

Він дуже любив спорт і у 1995 році отримав диплом за перше місце в Рівненських обласних змаганнях з боксу.

Його любов до спорту та відданість професії медика визначили подальший життєвий шлях – Ігор Іванович працював інструктором з лікувально-фізичної культури в Березнівській центральній лікарні, а згодом –викладачем спортивної медицини в Березнівському Західноукраїнському коледжі «Полісся».

У травні 1997 року був призваний і проходив службу в рядах Національної Гвардії України.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, міський голова Руслан Пилипчук, начальник відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Прядун, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Анатолій Гудько, жителі міста Березне.

Зі словами скорботи, вдячності та шани до присутніх звернувся міський голова Руслан Пилипчук, мати Героя - Чміль Тетяна Андріївна.

Почесне право відкрити меморіальну дошку воїну Чмілю Ігорю Івановичу, який віддав життя захищаючи Батьківщину, надано матері Захисника Тетяні Андріївні та дружині Ларисі Володимирівні.

Освятив меморіальну дошку настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України міста Березне, військовий капелан Назарій Момотюк.

Усі присутні на заході змогли вшанувати пам’ять загиблого воїна хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки.

Похований Ігор 22 грудня 2022 року на Алеї Слави міського кладовища в урочищі «Лукавець».

Сьогодні під час заходів з відзначення Дня захисників та захисниць України у місті Березне рідним Героя-захисника вручено орден «За Мужність» ІІІ ступеня, яким Президент України Володимир Зеленський нагородив Ігоря Чміля 06 червня 2023 року (посмертно).

Світла пам’ять про нашого бійця назавжди залишиться у наших серцях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь