Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Лінчин Березнівської громади попрощалися із загиблим захисником України Романом Логащуком

Дата: 17.11.2023 15:45
Кількість переглядів: 353

 

Сьогодні, 17 листопада, у Березнівській громаді віддали останню шану старшому солдату аеромобільного батальйону Роману Логащуку.

Логащук Роман Іванович народився 27 листопада 1995 року і  постійно проживав у селі Лінчин колишнього Березнівського району Рівненської області.

Роман навчався в Лінчинській загальноосвітнійї школі І-ІІ ступенів.

Юні роки Романа минули у поліському селі Лінчин. Молодий, красивий, спортивний, добрий, серйозний, щирий. Герой мав багато друзів, адже до кожного знаходив підхід, кожного міг розвеселити та підняти настрій. Захоплювався риболовлею, полюванням, футболом.

У грудні 2022 року став на захист України від рашистських загарбників.

Старший стрілець аеромобільного батальйону окремої десантно-штурмової бригади загинув 11 листопада 2023 року під час ведення бойових дій на Донеччині.

Відповідно до розпорядження Березнівського міського голови від 16 листопада 2023 року № 214 сьогодні у Березнівській громаді оголошено Днем жалоби.

Роман любив свою країну, хотів помститися рашистам за все зло, яке вони принесли нашому народу і захистити тих, хто не може захиститися сам.  

У молодого захисника було дуже багато планів та мрій, які він не встиг втілити в життя. Хлопець був чудовою людиною, прекрасним сином і чоловіком, братом та дядьком, надійним другом, патріотом України. Він був справжнім воїном, який загинув зі зброєю в руках.

"Я у будь-якому випадку повернуся!" - повторював рідним щоразу, телефонуючи з війни, повторював щиро, з усмішкою та упевненістю в голосі, що буде саме так... Але не судилося…

Мріяв, що повернеться з війни та буде жити у мирній країні разом зі своєю сім'єю, яку разом із дружиною створили за три місяці до загибелі. Але не встиг насолодитися сімейним життям, безжальна війна забрала коханого чоловіка, який так і не візьме на руки свою ще ненароджену дитину.

Молодий Герой за декілька днів відсвяткував би свій 28 день народження.

Вчора захисник повернувся додому назавжди, «на щиті»…

Військовий кортеж з тілом українського воїна з глибокою шаною зустріли жителі Березнівщини.

Поховальна процесія із загиблим захисником розпочалась сьогодні у його батьківському будинку. Попрощатись із ним прийшли рідні, друзі, представники місцевої влади, жителі громади, всі, хто знав, любив, шанував Романа.

Від батьківської домівки у супроводі духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців молодого Захисника проводжали усією громадою.

Домовину з тілом Героя  односельчани несли до церкви на плечах.

Заупокійну службу провели у Свято-Введенському храмі села Лінчин.

Живим коридором із квітами громада провела Романа до місця вічного спочинку.

Поховали Героя з військовими почестями на місцевому кладовищі села Лінчин. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло Героя віддали землі. Військові вручили рідним загиблого Державний Прапор України.

Висловлюємо найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати дружині нашого загиблого воїна Ірині Сергіївні, мамі Лілії Іванівні, сестрі Юлії Іванівні, брату Володимиру Івановичу.

Дякуємо Герою за подвиг, відданість Україні, мужність і патріотизм!

Вічна пам’ять та шана нашому Захиснику

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь