Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Балашівка попрощалися із загиблим Захисником України Сергієм Прокопчуком

Дата: 19.05.2024 21:55
Кількість переглядів: 185

 

 

Сьогодні, 19 травня 2024 року, Березнівська громада провела в останній земний шлях свого Героя, Захисника України Прокопчука Сергія Миколайовича, 1986 року народження.

Сергій Прокопчук народився і виріс у селі Балашівка у багатодітній родині, де батьки виховували шестеро синів та чотири доньки. Хлопець виростав допитливим, розумним та працьовитим. З раннього дитинства не цурався будь-якої сільської роботи, адже намагався завжди і у всьому допомагати тату та мамі, яка рано пішла із життя.

З 1992 року по 2003 рік навчався в Балашівській середній школі. Сергій був наполегливим та успішним учнем, вчився добре. Вчителі та одноклассники запам’ятали його як сумлінного та надійного товариша, який завжди прийде на допомогу і ніколи не підведе.

Сергій Миколайович рано залишився сиротою, тому не зміг продовжити навчання, оскільки як на його плечі, так і на плечі його старших братів і сестер, лягли клопоти піклування за меншими дітьми. Сергій був одруженим, однак сімейне життя не склалося, у нього залишилося троє неповнолітніх дітей.

Нестримний, та рішучий, він цілеспрямовано йшов до мети – очистити свою стражденну землю від рашистської нечисті. Він радів життю і мріяв про щасливе майбутнє. Але страшна війна забрала у нього ці мрії.

14 травня 2024 року старший розвідник-гранатометник Прокопчук Сергій Миколайович, загинув під час виконання бойового завдання у Луганській області.

Сьогодні Сергій Миколайович повернувся додому назавжди, "на щиті". Траурний кортеж у скорботі зустрічали жителі сіл громади та міста Березне.

Рідні та близькі, односельчани, жителі громади, представники міської ради, священнослужителі прийшли сьогодні до сімейного будинку, щоби висловити безмежну вдячність захиснику, який віддав своє життя за Україну, за кожного з нас.

Поховальний кортеж попрямував скорботною ходою рідними сільськими вулицями до церкви Святого Іоанна Богослова села Балашівка, де відбулась заупокійна служба.

Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти односельчани провели Сергія до місця вічного спочинку.

Поховали Сергія Миколайовича на сільському кладовищі зі всіма військовими почестями. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло Героя віддали поліській землі. Рідним вручили Державний Прапор України.

Ми будемо завжди пам’ятати про те, якою дорогою ціною нам дісталася кожна хвилина мирного життя та незалежності України.

Низько схиляємо голову у скорботі. Вічна пам’ять і доземний уклін Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь