Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Велике Поле Березнівської громади попрощалися з померлим військовим Ігорем Линдою

Дата: 20.08.2024 16:40
Кількість переглядів: 1359

 

 

Сьогодні, 20 серпня 2024 року, Березнівська громада з глибоким сумом провела у останній земний шлях померлого військового Ігоря Линду з села Велике Поле.

Линда Ігор Дмитрович народився 05 січня 1978 року у місті Новояворівськ Львівської області.

Під час навчання у Новояворівській середній школі №3 захоплювався  спортом, особливо - плаванням. А любов до автомобілів стала визначною у виборі професії. У 1993 році після закінчення 9 класу вступив до ПТУ №65 міста Новояворівська, яке закінчив у 1996 році, здобувши професію слюсаря з ремонту автомобілів.

Протягом 1996-1997 років проходив строкову військову службу у місті Рівне.

Так склалася доля, що зустрівши свою кохану дружину Ольгу, домівкою для нього стало село Велике Поле на Березнівщині.

Ігоря мобілізували до лав ЗСУ у серпні 2022 року. Він не шукав причин не піти захищати рідну країну, свою землю. Був навідником міномета у механізованій бригаді. Воював на сході України на позиціях, максимально наближених до лінії зіткнення з ворогом, зокрема на Бахмутському напрямку. Пізніше Ігор був навідником зенітних кулеметів в силах ППО.

Війна дуже сильно підірвала здоров’я Ігоря Линди і 18 серпня 2024 року, перебуваючи на військовій службі, підступна хвороба внаслідок ускладнення стану здоров’я передчасно обірвала життя українського захисника у лікарні міста Дубно.

Церемонія прощання відбулася сьогодні – 20 серпня 2024 року. Віддати останню шану померлому прийшли до сімейного будинку рідні, друзі, знайомі, представники Березнівської міської ради, військові, багато односельчан, усі, хто знав Ігоря.

А запам’ятали його як надзвичайно доброго чоловіка, людину з великим серцем і відмінним почуттям гумору, чесним і справедливим.

Проводжали Захисника живим коридором з усіма військовими почестями. Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від сімейної оселі сільськими вулицями, встеленими квітами до Свято-Дмитрівського храму села Велике Поле, де відбулася заупокійна служба за померлим.

Під виконання Державного Гімну України та військовий салют завершився земний шлях Ігоря Дмитровича, якого поховали на кладовищі села Велике Поле. У Захисника залишилися дружина Ольга, брат Василь, сестра Галина.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого, розділяємо їхній біль та горе.

Нехай світлий спомин про українського воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь