Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Балашівка Березнівської громади попрощалися з померлим військовим Андрієм Добрелею

Дата: 22.08.2024 16:56
Кількість переглядів: 129

 

 

Сьогодні, 22 серпня 2024 року, в селі Балашівка Березнівської громади з глибоким сумом провели у останній земний шлях померлого військового Андрія Добрелю з міста Рівне.

Добреля Андрій Миколайович народився в селі Балашівка Березнівсього району 26 вересня 1978 року. У 1985 році пішов у школу, в рідному селі. Після закінчення школи вступив до Львівського інституту внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ і отримав звання молодший лейтенант. Після закінчення навчання у 1998 році прийнятий на службу в органи внутрішніх справ у Березнівський районний відділ міліції на посаду дільничного інспектора в селі Балашівка. Під час трудової діяльності отримав звання лейтенанта. З 2000 року продовжував працювати у відділі спецміліції при Рівненській АЕС в місті Кузнецовськ на посаді оперуповноваженого карного розшуку. В 2001 році був переведений в місто Рівне, де й одружився. В 2005 році отримав звання капітана,  після чого у 2009 році пішов на пенсію зі званням майора міліції за вислугу років.

До початку вторгнення росії Андрій проживав за кордоном. В перші дні повномасштабної війни повернувся до України аби захищати Батьківщину. У липні 2022 року Андрія мобілізували до лав ЗСУ Рівненським об'єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. З 2022 року служив в роті розвідки - снайпером, де отримав поранення на Донецькому напрямку.

Після довготривалого лікування 19 серпня 2024 року Андрій Миколайович помер.

Сім’я вирішила поховати українського воїна у селі, в якому він народився і виріс та у свій час працював дільничним інспектором поліції.

Рідні та близькі, жителі громади, представники Березнівської міської ради, священнослужителі прийшли сьогодні до батьківського будинку, щоб висловити безмежну вдячність Захиснику.

Захисника проводжали з усіма військовими почестями.

Заупокійну службу провели у храмі Святого Іоанна Богослова села Балашівка. Поховання відбулося на місцевому кладовищі.

Під виконання Державного Гімну України та військового салюту завершився земний шлях Добреля Андрія Миколайовича.

Схиляємо голови у скорботі разом з батьком нашого Захисника Миколою Семеновичем, який також у свій час працював дільничним інспектором міліції в селі Балашівка, дружиною Валентиною Степанівною та синами Артуром і неповнолітнім Арсеном.

Нехай світлий спомин про українського воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.

Вічна пам’ять і доземний уклін Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь