Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Сьогодні Березнівська громада провела в останню земну дорогу молодого воїна — Владислава Захарчука з села Зірне  

Дата: 25.08.2024 17:06
Кількість переглядів: 183

 

Знову невимовний біль та сльози від втрати квітучої молоді, все життя якої було ще попереду.

Сьогодні, 25 серпня, у селі Зірне Березнівської міської територіальної громади проводжали до місця вічного спочинку молодого земляка Захарчука Владислава Сергійовича, який трагічно загнув 20 серпня 2024 року у Дніпропетровській області під час проходження військової служби.

Захарчук Владислав Сергійович народився 15 вересня 2002 року. Навчався у Зірненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Продовжив навчання у Волинському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті фізичного виховання, спорту та здоров'я  людини. У 2023 році здобув ступінь бакалавра за спеціальністю "Фізична культура і спорт", оскільки обожнював спорт, захоплювався волейболом, мав гарну фізичну підготовку.

Владислав був дуже допитливим з дитинства, відкритим до спілкування, організованим, товариським, мав надзвичайне почуття справедливості, а розпочату справу обов’язково завершував.

З перших днів повномасштабного вторгнення наш Захисник вступив до добровольчого українського корпусу Правого Сектору. Приймав участь у бойових операціях на Харківському, Луганському, Донецькому напрямках. Навесні 2023 року Владислав отримав поранення на Донеччині. Після тривалого лікування знову став на захист України.

Владислав був уособленням справжнього патріота, відважною та світлою людиною, молодим юнаком з  дорослим поглядом на життя. У житті був взірцем і наставником для трьох молодших братів та опорою для мами, особливо після втрати батька.

Вчора, 24 серпня, тіло захисника зустріли на рідній землі. Сотні мешканців громади сіл Антонівка, Кам’янка, Кургани, Зірне та міста Березне вийшли віддати шану Герою.

Сьогодні до батьківської оселі Владислава прийшли рідні, друзі, представники міської ради, побратими та однокласники, священнослужителі щоби висловити безмежну вдячність навіки молодому Захиснику.

У супроводі почесної варти та прапороносців живим коридором шани Героя провели вулицями рідного села. Заупокійна служба відбулася у храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне.

Поховали Захисника на кладовищі села Зірне зі всіма військовими почестями. Біля могили відважного воїна пролунали залпи військового салюту.

Висловлюємо мамі нашого загиблого воїна Людмилі Іванівні, братам Михайлу, Тарасу, Ярославу найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати.

Вічна пам’ять та шана нашому Захиснику Владиславу Захарчуку!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь