Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березному попрощалися із двома молодими Захисниками України Романом Андрощуком та Максимом Бережняком

Дата: 15.09.2024 17:52
Кількість переглядів: 246

 

Сьогодні, 15 вересня, Березнівська громада провела в останній земний шлях померлих Захисників України Романа Андрощука та Максима Бережняка. 

Обидва воїни померли у лікувальних закладах в результаті поранень, які вони отримали під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України. Роман помер 10 вересня 2024 року у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в результаті поранень, які отримав при захисті Батьківщини на Харківщині, а Максим Бережняк помер 11 вересня 2024 року у лікарні міста Дніпро від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Андрощук Роман Вікторович народився 18 листопада 1994 року в місті Березне. Здобував базову середню освіту у Березнівській гімназії імені Миколи Буховича та згодом у Березнівському ліцеї-інтернаті спортивного профілю. У 2015 році закінчив Західноукраїнський коледж «Полісся» за спеціальністю «Фізичне виховання». При житті Роман був дуже активним юнаком і захоплювався музикою. У свій час він тренувався у спортивній секції з веслування на байдарках та каное. З 2007 року по 2012 навчався в Березнівській музичній школі по класу флейти. В юному віці перейняв основи гончарної справи від батька, Андрощука Віктора Сергійовича – майстра чорнодимної кераміки, відомого в Україні та за її межами. Указом Президента України від 4 квітня 2016 року №128 Роману було призначено стипендію Президента України для молодих майстрів народного мистецтва. Солдат Роман Андрощук, майстер відділення ударних безпілотників авіаційних комплексів, захищав Україну з 28 лютого 2023 року. 

Бережняк Максим Іванович народився 19 січня 1989 року у селі Світанок Корецького району. З 1995 року по 2004 рік навчався у місцевій Світанівській загальноосвітній школі І – ІІ ступенів. Після закінчення школи вступив до Соснівського професійно-технічного училища №8, де здобув професію штукатур, лицювальник-плиточник, маляр будівельний. З листопада 2007 року по листопад 2008 року проходив строкову військову службу у Збройних силах України. У мирний час Максим працював на будівельних роботах. Бережняк Максим Іванович захищав Україну ще в 2014 році під час проведення АТО. Старший технік механізованого батальйону з перших днів повномасштабної війни - 26 лютого 2022 року став на захист Батьківщини.

Роман та Максим були справжніми патріотами України, відважними та хоробрими  воїнами, професійно виконували бойові завдання. 

Прихиливши коліна та схиливши голови в глибокій скорботі, з пошаною та усіма військовими почестями Березнівська громада сьогодні зустріла своїх Героїв. Військові поховання Романа і Максима відбулися у цей же день – 15 вересня 2024 року, який у громаді оголошено Днем жалоби. Прощання з українськими воїнами розпочалося на міській площі Незалежності, де зі словами скорботи звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Березне отець Назарій, регіональний пастор Церкви Євангельських Християн-баптистів Боровець Ярослав, мати Романа Андрощука – Олена Яківна та побратим Максима Бережняка – Андрій.  Потому автокортеж з тілами Захисників вирушив до домівок наших воїнів. У батьківському будинку Романа Андрощука на вулиці Дорошенка у місті Березне відбулося похоронне служіння релігійної громади Церкви Євангельських Християн-баптистів. Прощання з Максимом Бережняком продовжилось у сімейному будинку по вулиці 24-го Серпня у місті Березне. Опісля відбулася заупокійна служба у Храмі Різдва Пресвятої Борогородиці. Поховали Андрощука Романа Вікторовича та Бережняка Максима Івановича на міському кладовищі в урочищі «Лукавець» на Алеї Слави поруч із земляками, які віддали своє життя за майбутнє незалежної України. Військові вручили рідним загиблих Державний Прапор України. На честь воїнів пролунали залпи військового салюту. У Героїв вдома залишились рідні та друзі. У Романа – тато, мама, сестра, у Максима – мама, брати, дружина, малолітні донька та син.

Висловлюємо щирі співчуття всім рідним та близьким Захисників.

Нехай світлий спомин про українських воїнів Андрощука Романа Вікторовича та Бережняка Максима Івановича назавжди залишиться в наших серцях та спогадах їх рідних, земляків, побратимів.

Вічна пам’ять та слава Героям!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь