Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ'ЯТІ

Дата: 24.11.2023 16:00
Кількість переглядів: 295

 

Фото без опису

Щороку в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років і поминаємо всіх, убитих нещадним голодом в Україні.

Цьогоріч це 90-і роковини геноциду українського народу. Сьогодні особливо  відчувається той біль, що несемо крізь багато десятиліть – біль великого народу, який нищили голодом, терором, війнами. 

У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал.

В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – 25 листопада о 16:00  долучитися до акції «Запали свічку» у вікнах та до Загальнонаціональної хвилини мовчання, як вияву скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь